Busreis Viamundi

Column “De ene busreis is de andere niet”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

De ene busreis is de andere niet....

De laatste keer dat ik een georganiseerde busreis meemaakte is alweer een hele tijd geleden. Ik was bovendien een onvrijwillige deelnemer. Het was een door mijn school georganiseerde daguitstap naar de haven van Antwerpen en de timing kon niet slechter zijn geweest.  

Regen met bakken

Om te beginnen kwam de regen met bakkken uit de hemel zodat we geen enkele keer zijn uitgestapt. Niet dat dat noodzakelijk was, want onze leerkrachten hadden in al hun wijsheid een datum uitgekozen waarop er in de hele haven niks te beleven viel.  

Muiterij

Zo gingen we er een roroschip bezoeken, maar helaas lag er geen roll on-roll-off autotransporter aangemeerd. De volgende halte was de bananenterminal, waar we het gele fruit van de boot zouden zien komen en vervolgens het proces naar de wachtende vrachtwagens volgen. Maar u kan het al raden, die dag waren er geen bananenboten. Daarna volgde een tocht langs eindeloze stapels containers. Toen onze klas begon te vermoeden dat de chauffeur steeds hetzelfde rondje reed brak er in de bus bijna muiterij uit.  

De tijden zijn veranderd

Sindsdien heb ik het concept busreizen met enige argwaan bekeken. Toen ik te horen kreeg dat we voor Viamundi een magazine gingen maken liep ik dan ook niet bepaald over van enthousiasme.

Maar tijdens het lezen van verschillende artikels over het bedrijf merkte ik dat de tijden veranderd zijn. Ook na afnemen van interviews met hun gedreven chauffeurs en gidsen werd dit heel duidelijk. 

Professionalisme en comfort

Niet alleen zijn het professionalisme van de begeleiders en het comfort van de autocars er alvast bij Viamundi sinds mijn jonge jaren enorm op vooruit gegaan. Ook het publiek dat deelneemt aan hun georganiseerde busreizen is geëvolueerd. Waar ik het gegeven tot dusver associeerde met een buslading humeurige senioren onderweg naar Lourdes, bleek dat nu zowat iedereen wel eens deelneemt aan een busreis. Gaande van jongeren over gezinnen tot behoorlijk jolige senioren. Bovendien zijn de autocars heel wat milieuvriendelijker dan een vliegtuig met dezelfde bestemming.   

Aanbod dagreizen en meerdaagse reizen

Ook het aanbod van binnen- en buitenlandse bestemmingen is heel gevarieerd. Of men nu voor één dag of voor een meerdaagse reis de hort op gaat, gaande van een bezoek aan cultuursteden tot een skitrip enz… Of men nu sportief is, geïnteresseerd in geschiedenis, en/of een culinair festijn wil beleven… Zowat iedereen komt aan zijn trekken. 

Nu plan ik mijn eigen busreis...

Nu ben ik zelf zowaar zo’n bustripje met Viamundi aan het plannen. Al zal het niet naar Lourdes gaan want die bestemming werd niet in hun nochtans erg ruime aanbod opgenomen. Maar ik zal ongetwijfeld wel iets naar mijn gading vinden.

In het volgende magazine leest u meer over mijn busavonturen. Ik kijk er alvast naar uit!

 
 
 
 
 
 

Meer te ontdekken