01/06 tot 04/06/21 WEST-VLAANDEREN meerdaagse fietsvakantie

MVBE0001

380

Prijs/persoon

Meerdaagse fietsvakantie

1 tot en met 4 juni 2021

Fietsen in West-Vlaanderen – een ontdekking

Fietsen in eigen land, meerdaagse begeleide fietsvakantie West-Vlaanderen

 € 380.00 per persoon in dubbele kamer

€ 120.00 toeslag single kamer  

Meerdaagse fietsvakantie

1 tot en met 4 juni 2021

Fietsen in West-Vlaanderen – een ontdekking

Fietsen in eigen land, meerdaagse begeleide fietsvakantie West-Vlaanderen

 € 380.00 per persoon in dubbele kamer

€ 120.00 toeslag single kamer  

Dag 1: dinsdag 01 juni 2021 – Verkenning Roeselare met fietstocht door de stad (30 km)

We vertrekken voor deze meerdaagse fietsvakantie vanuit de verschillende opstapplaatsen in België. We rijden naar West-Vlaanderen, meer bepaald naar Roeselare. Daar gaan we op verkenning in de stad en bezoeken o.a. het wielermuseum: KOERS. Dit is een ideale starter om aan deze 4-daagse fietsreis te beginnen. Na het vrije middagmaal fietsrit – verkenning Roeselare –  in het spoor van Odiel De Fraeye – oud ‘Tour de France’ winnaar (1912).  


Dag 2: woensdag 02 juni 2021 – Fietstocht Wijnendale – Vladslo – Diksmuide – Lo (60 km)

Vandaag maak je eerst een lus noordwaarts door een bosrijk landschap naar het te bezoeken kasteel van Wijnendale. Via Koekelare (vrij middagmaal) en de oorlogsgraven van Vladslo (met de beelden ‘Het Treurende Ouderpaar’ van Käthe Kolwitz),  daal je af naar de poldervlakte waarin de IJzer stroomt. In Diksmuide herinnert veel aan de eerste wereldoorlog. Door een vredig, vogelrijk poldergebied rijd je tenslotte naar Lo, waar de bus je opwacht en terug naar Roeselare brengt voor avondmaal en overnachting in het hotel.  


Dag 3 : donderdag 03 juni  2021 – Doorheen de groentenstreek naar Ieper en De Palingbeek (55 km)

We vertrekken vanuit het hotel en rijden naar Rumbeke – waar we in het Sterrenbos even een fotostop houden bij het Kasteel. Daarna gaat het via het natuurterrein De Kleiputten naar Moorslede en het tuindersgebied boven Moorslede naar Passendale. We brengen een bezoek brengen aan één van de meest indrukwekkende militaire begraafplaatsen van 14-18 nl. Tyne Cot Cemetary. Daarna gaat het via gedenkwaardige plaatsen als Hill 62 naar Ieper (vrij middagmaal). Na de middag rijden we naar het natuurdomein “”de Palingbeek” waar we veel te weten komen over de natuur en de bijzondere geschiedenis van dit gebied. We kunnen hier een korte poëzie-wandeling maken langs een aantal landart-kunstwerken. Na een eventuele pauze op het terras van het bezoekerscentrum fietsen we verder langs de vele oorlogsbegraafplaatsen en monumenten. In Ieper staat de bus klaar om ons naar Roeselare terug te brengen. Avondmaal en overnachting in het Mercure Hotel te Roeselare.


Dag 4 : vrijdag 04 juni 2021  –  Fietstocht Wervik – Dranouter – Poperinge – Sint Sixtus en terug naar de afstapplaatsen (45  km)

We vertrekken in Wervik en via het Franse Comines, met een fraai ensemble van Belfort, kerk en Vredestoren (Unesco monument), volgen we het jaagpad langs de grensrivier de Leie tot Warneton. Daarna gaat het richting Dranouter, het folkfestivaldorpje en de Rode Berg naar Poperinge toe. Hier vrije tijd voor het middagmaal.  Na de middag rijden we eerst naar Watou, het kunstdorpje aan de Schreve (de grens met Frankrijk) voor we over het lichtglooiend plateau rondom Poperinge, met de voor deze streek typerende hopcultuurvelden, naar de schitterende afsluiter van deze 4-daagse rijden, namelijk het proeflokaal bij de Abdij Sint Sixtus. Daar komen de door de trappistenpaters gemaakte producten op tafel voor we weer huiswaarts keren. De autocar pikt ons hier op en brengt ons, nagenietend van deze meerdaagse fietsvakantie, terug naar de verschillende afstapplaatsen.


HOTEL  4*  Hotel Mercure – Roeselare

Het Mercure Roeselare ligt midden in Vlaanderen, op 10 minuten rijden van het centrum van Roeselare. Er is gratis WiFi en het hotel biedt een 24-uursreceptie. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een koelkast en een kluisje. De eigen badkamer is uitgerust met een douche, badjassen en gratis toiletartikelen. Het restaurant van het hotel serveert heerlijke streekgerechten en à-la-carte maaltijden. Verder kan je terecht in de bar of op het terras, om een praatje te maken of gewoon om een verfrissend drankje te drinken. Er wordt ook lokaal bier geschonken. Er wordt elke ochtend een lekker, uitgebreid ontbijt geserveerd.

 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Programma zoals hierboven vermeld
 • Fietsbegeleider, reisgids gespecialiseerd in de streek
 • Half Pension in Hotel Mercure Roeselare 4* vanaf avondmaal dag 1 tot en met ontbijt dag 4 – ontbijtbuffet en 3-gangenavondmaal
 • Aanhangwagen voor elektrische fietsen
 • Verblijfstax
 • Reis in luxe car voorzien van airco, bar, toilet en dvd-speler
 • Btw
 • Baantaxen en parkings
 • Garantiefonds reizen
 • Middagmalen
 • Dranken bij het avondeten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Bezoeken – Wielermuseum Roeselare, Kasteel van Wijnendale
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10 % van de reissom)

01/06 tot 04/06/21 WEST-VLAANDEREN meerdaagse fietsvakantie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email