02/10 tot 06/10/21 BERLIJN FIETSVAKANTIE citytrip

MVDU0001

535

Prijs/persoon

Citytrip Berlijn 5-daagse Viamundi fietsvakantie

Zaterdag 2 tot en met woensdag 6 oktober 2021

BERLIJN FIETSVAKANTIE begeleid

FIETSEN IN BERLIJN citytrip

Prijs per persoon in dubbele kamer  : €  535.00

Toeslag single kamer : € 200.00

Berlijn, perfecte citytrip en de metropool voor liefhebbers van historie, cultuur, moderne architectuur en open groen. Een unieke bestemming die per fiets de moeite waard is om te verkennen. Het vlakke fietsvriendelijke Berlijn met zijn brede lanen en uitstekende fietspaden geeft de fietser de mogelijkheid om op een vlotte manier de interessante historische plaatsen op te zoeken.

Citytrip Berlijn 5-daagse Viamundi fietsvakantie

Zaterdag 2 tot en met woensdag 6 oktober 2021

BERLIJN FIETSVAKANTIE begeleid

FIETSEN IN BERLIJN citytrip

Prijs per persoon in dubbele kamer  : €  535.00
Toeslag single kamer : € 200.00

Berlijn, perfecte citytrip en fietsvakantie oord! De metropool voor liefhebbers van historie, cultuur, moderne architectuur en open groen. Een unieke bestemming die zeker per fiets de moeite waard is om te verkennen. Het vlakke fietsvriendelijke Berlijn met zijn brede lanen en uitstekende fietspaden geeft de fietser de mogelijkheid om op een vlotte manier de interessante historische plaatsen op te zoeken.

Dag 1: zaterdag 2 oktober 2021

Vroeg in de morgen starten we met de autocar onze rit voor onze citytrip – fietsvakantie naar Berlijn. Via Antwerpen, Eindhoven en Venlo bereiken we het Ruhrgebied met zijn zware industrie. Onderweg pauzeren we regelmatig voor toilet, koffie en lunch. In de namiddag houden we een rustpauze aan de voormalige grens tussen West en Oost-Duitsland, een indrukwekkende douanepost die de naam Checkpoint Alfa meekreeg.  Een wandeling door het museum brengt ons terug naar de tijd van de Koude Oorlog. In de late namiddag bereiken we Berlijn. Check-in hotel Holiday Inn Berlin West – 4 * – avondmaal en overnachting.


Dag 2: zondag 3 oktober 2021 – ongeveer 30 à 35 km

Na een stevig ontbijt springen we op de fiets voor een tocht naar het centrum of “Mitte” van Berlijn. We volgen daarbij voor een groot deel de rivier de Spree die zich meanderend door de stad slingert. Onderweg passeren we voorbij enkele belangrijke historische gebouwen zoals o.a. de Brandenburger Tor, de Reichstag, de Berliner Dom en nog veel meer. “Unter den Linden”, de Champs-Elysées van Berlijn, heeft sinds de val van de Muur zijn oude glorie terug gekregen. Verder fietsen we naar de Alexanderplatz met de Fernsehturm, het Rotes Rathaus en de Mariënkirche. In de omgeving van de gezellige wijk “Nikolai Viertel” nemen we onze lunch. Na de middag trekken we langs de 3 km lange Strasse des 17. Juni naar het vorstelijke paleis Charlottenburg. Hier krijgen we een boeiend geleid bezoek en wordt het ook nog eens heerlijk verpozen in het mooie park vlakbij het kasteel. Daarna fietsen we terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 3 : maandag 4 oktober 2021 – ongeveer  45 à 50 km

Berlijn zal nog gedurende vele jaren geassocieerd worden met de fameuze “Mauer” die de stad bijna 30 jaren heeft gescheiden in een “West” en een “Ost”. Vandaag fietsen we  langs het kilometers lange traject van noord naar zuid. Af en toe houden we halt voor een foto of een bezoek zoals aan de “Gedenkstätte Berliner Mauer” in de Bernauerstrasse. De fietstocht gaat verder langs de Reichstag, Branderburger Tor, Potzdammer Platz en het beruchte Checkpoint Charlie.

Na de middag passeren we de “East Side Gallery”, een stuk overgebleven muur van anderhalve kilometer dat door kunstenaars van over heel de wereld werd beschilderd. Voor we onze terugweg aanvatten fietsen we nog naar een indrukwekkende Russische herdenkingsplaats waar duizenden Russische soldaten  begraven liggen die omkwamen tijdens de slag om Berlijn van eind april tot begin mei 1945. Op onze terugweg fietsen we naar de Kurfürstendamm met zijn Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.


Dag 4: dinsdag 5 oktober 2021 – ongeveer 55 à 60 km

Vandaag laten we Berlijn achter ons en gaan we op verkenning naar het onvolprezen Potsdam. Op onze weg bezoeken we eerst het moderne, vernieuwde Olympiastadion, de thuishaven van de voetbalploeg Herta Berlin waar tijdens de Olympische spelen van 1936 Führer Adolf met genoegen neerkeek op de prestaties van zijn Arische atleten. Vervolgens fietsen we door het immens grote Grünewald met zijn Kaiser Wilhelm I toren over de zogenaamde Glienicker Brücke of spionnenbrug naar het centrum van Potsdam. Na een versterkende lunch bezoeken we Schloss Sanssouci, het schitterende 18e eeuwse zomerpaleis van Koning Frederik de Grote dat gelegen is in een 287 ha grote park. Daarna fietsen we terug naar ons hotel in Berlijn.


Dag 5: woensdag 6 oktober 2021

Na het ontbijtbuffet vatten we onze terugweg aan. Langs steden als Braunsweich, Hannover en Bielefeld bereiken we opnieuw het Ruhrgebied. We steken Rijn en Maas over, rijden een stukje door Nederland om zo via Turnhout, Antwerpen en Gent aan te komen in onze Heimat, nagenietend van een unieke Viamundi citytrip-fietsvakantie.


Optioneel bij te boeken:
 • Middagmalen in Berlijn – Typisch Berlijns/Duits gerecht met drankje inbegrepen – pakket voor 3 dagen : € 60.00 per persoon
 • Ingangen en geleide bezoeken : Charlottenburg – Olympia-stadion en Potsdam – totaal pakket : € 45.00 per persoon

HOTEL HOLIDAY INN BERLIN CITY WEST 4 *

De Holiday Inn ligt in de wijk Siemensstadt in Berlijn-Spandau, op wandelafstand van het metrostation Rohrdamm vanwaar u het stadscentrum gemakkelijk bereiken. Langs de Spree is het een aangename fietstocht richting centrum Berlijn. Het  hotel biedt een gratis recreatiegedeelte met een prachtig binnenzwembad en sauna. De kamers van het 4-sterrenhotel Holiday Inn Berlin City-West zijn voorzien van airconditioning, en ze zijn ten minste 25 m² groot. Alle kamers hebben kabeltelevisie met flatscreen en een badkamer met een föhn. Voor het ontbijt en het diner kunt u terecht in het restaurant Il Faggio, met een heerlijk zomerterras. De Intermezzo Bar van de Holiday Inn serveert de hele dag door drankjes.


 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Goed uitgeruste aanhangwagen met alle voorzieningen voor de berging van elektrische fietsen
 • Verblijf in 4* hotel HOLIDAY INN WEST BERLIN
 • Reis in half pension, ontbijtbuffet 3-gangenavondmaal (of buffet)
 • Begeleiding door Jan Dewilde – gespecialiseerde gids in Berlijn en Fietsvakanties
 • Vervoer met luxe-autocar voorzien van alle comfort
 • Kosten en dienstgeld chauffeur
 • Baantaxen en parkings Duitsland
 • Btw en garantiefonds reizen
 • Dranken bij de maaltijden
 • Lunch op de heen- en terugreis
 • Middagmalen tijdens de reis
 • Ingangen en bezoeken : Charlottenburg, het Olympia-stadion en Potsdam
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10 % van de reissom)
 • Optioneel bij te boeken:
  • Middagmalen in Berlijn – Typisch Berlijns/Duits gerecht met drankje inbegrepen – pakket voor 3 dagen : € 60.00 per persoon
  • Ingangen en geleide bezoeken : Charlottenburg – Olympia-stadion en Potsdam – totaal pakket : € 45.00 per persoon

02/10 tot 06/10/21 BERLIJN FIETSVAKANTIE citytrip

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email