03/09 tot 05/09/21 REIMS CULINAIR meerdaagse busreis

MVFR0006

425

Prijs/persoon

REIMS CULINAIR meerdaagse busreis

Ontdekking van ‘onbekende’ pareltjes in de Champagne streek

3 tot en met 5 september 2021 meerdaagse gastronomische busreis met Viamundi

€ 425.00 per persoon
Toeslag single kamer : € 100.00 per persoon

REIMS CULINAIR meerdaagse busreis

Ontdekking van ‘onbekende’ pareltjes in de Champagne streek

3 tot en met 5 september 2021 meerdaagse gastronomische busreis met Viamundi

€ 425.00 per persoon
Toeslag single kamer : € 100.00 per persoon
Dag 1 : Vrijdag 3 september 2021

Vertrek op deze meerdaagse vanuit de verschillende opstapplaatsen. We rijden via Rijsel en Laon naar de omgeving van  Reims. Onderweg wordt er gestopt voor een vrij ontbijt! We rijden doorheen de wijngaarden van het Montagne de Reims en langs de Marne naar onze eerste halte. Dit wordt een heel aparte beleving ! We maken een reis in de wereld van de liefde tussen 1800 en de 2de WO. Ontdek je graag oude huwelijkstradities?  Of ben je meer geïnteresseerd in jurken, juwelen, huwelijksgloben, speciale geschenken … Daarna zien we een adembenemende collectie Champagne-etiketten. Verder zien we ook de galerij met een collectie oude werktuigen. In de gewelfde kelder genieten we van een lekker glaasje Champagne als aperitief bij het lekkere 3-gangen middagmaal (wijn, water en koffie inbegrepen).

In de namiddag rijden we voorbij  Epernay, stad nummer 2 als het om Champagne gaat. Verder doorheen het Montagne de Reims, tot even Hautvillers. De bakermat van de Champagne en de plaats waar Dom Perignon ooit de eerste Champagne maakte. Daarna gaat het naar Reuil waar we op bezoek gaan bij een kleine, lokale champagneboer! Natuurlijk is het hier ook proeven geblazen. Na dit fijne bezoek gaat het  richting Reims ,naar ons hotel voor check-in en opfrissen. ’s Avonds gaat het naar het centrum van Reims voor een lekker 3-gangen avondmaal (wijn, water en koffie inbegrepen). Aansluitend naar het hotel voor overnachting.


Dag 2 : Zaterdag 4 september 2021 – Champagne – daar houden we van !

In de voormiddag staat één van de hoogtepunten van Reims op ons programma : een bezoek aan de mooiste laatgotische kathedraal van Frankrijk !  Hier werd Clovis gedoopt maar ook de Franse Koningen gekroond … Het wordt een bezoek met heel wat ‘ongelofelijke’ verhalen … Daarna gaat het verder naar een ander hoogtepunt van Reims namelijk de Champagnekelder Mumm. De Cordon-Rouge Experience is zeker één van de meest unieke belevenissen in de Reimse Champagnekelders!  Na dit bezoek is er vrije tijd in het hartje van Reims. Vrij middagmaal. Daarna even winkelen, genieten op een terrasje … In de late namiddag terug naar het hotel om even op te frissen en daarna is het tijd voor een Diner-Champagne in Reims centrum. 


Dag 3 : Zondag 5 september 2021 – Paus Urbain 2 – Champagne-lunch en uitwaaien in Oeuilly

Ontbijtbuffet en check-out vanuit het hotel. Vandaag genieten we van een volle ‘Champagne-dag’! We houden een eerste stop in Châtillon-sur-Marne. Vervolgend maken we een korte wandeling maken tot aan de voet van het indrukwekkende standbeeld van  Paus Urbanus 2. Aansluitend genieten van een schitterend uitzicht over de Marne.

Daarna gaan we in het buurdorp op bezoek bij een kleine Champagne-boer waar we eerst een rondleiding krijgen. We drinken een Champagne-aperitief. Aansluitend genieten we van een lekker Champagne-menu :

 • Dos de Saumon poêlé au Champagne –
 • Blanquette de Veau au Champagne et son fondant –
 • Salade et Fromage  –
 • Bouchon de Champagne au Marc – Café – 1 fles Champagne voor 2 personen – en een fles Bordeaux Supérieur inbegrepen.

 

Aansluitend gaan we nog even de benen strekken in Oeuilly: Village Fleuri. Vrij bezoek. Daarna gaat de rit naar België toe via Laon, Rijsel en zo naar de verschillende afstapplaatsen. We kunnen terugblikken op een gevulde meerdaagse Viamundi busreis.


HOTEL Ibis Tinqueux 3*

Het hotel ligt op 4 km van de Cathédrale Notre-Dame de Reims en op 5 km van het Centre des Congrès.  Het hotel beschikt over een bar en de gasten kunnen bij mooi weer op het terras ontspannen. WiFi is gratis in alle ruimtes.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een flatscreen-tv met satellietzenders. De badkamer is uitgerust met een douche en een haardroger.

Dagelijks wordt een ontbijtbuffet verzorgd met zoete en hartige gerechten, zoals eieren, fruitsalade, yoghurt en vruchtensappen. Ook worden ter plaatse gebakken zoete deegwaren en verse Franse madeleines aangeboden, evenals een warme drank en een stuk fruit om mee te nemen


Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Programma zoals hierboven vermeld
 • Reisgids gespecialiseerd in de streek –voor de 3 volle dagen
 • Bezoek aan het Musée du Mariage
 • 3-gangenmiddagmaal met wijn, water en koffie inbegrepen op vrijdag
 • Avondeten in 2 sfeervolle restaurants in centrum Reims – zowel op vrijdag- als zaterdagavond – wijn, water en koffie inbegrepen
 • Overnachting met ontbijt in Hotel Ibis Tinqueux 3*
 • Bezoek aan Champagnekelder met proeverij en middagmaal op zondag – zoals hierboven beschreven
 • Citytax Reims
 • Reis in luxe car voorzien van airco, bar, toilet en dvd-speler
 • Btw, baantaxen en parkings in Frankrijk
 • Garantiefonds reizen
 • Middagmaal op zaterdag
 • Persoonlijke uitgaven
 • Bezoeken : Champagne Mumm
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10 % van de reissom)

03/09 tot 05/09/21 REIMS CULINAIR meerdaagse busreis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode MVFR0006 Soort reis , , Tags , ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?