06/05 tot 09/05/21 BREMEN Mercedes, Kunst en Voetbal meerdaagse reis

MVDU0002

645

Prijs/persoon

MEERDAAGSE REIS

05 tot en met 9 mei  2021

BREMEN Mercedes, Kunst en Voetbal meerdaagse reis

Begeleide meerdaagse autocarreis naar de Hanzestad 

€  645.00  per persoon in dubbele kamer

ALL-IN  BEZOEKEN

Toeslag single kamer : € 150.00

MEERDAAGSE REIS

05 tot en met 9 mei  2021

BREMEN Mercedes, Kunst en Voetbal meerdaagse reis

Begeleide meerdaagse autocarreis naar de Hanzestad 

€  645.00  per persoon in dubbele kamer

ALL-IN  BEZOEKEN

Toeslag single kamer : € 150.00

Dag 1: Woensdag 05 mei 2021 : Heenreis België – Bremen   

We vertrekken op meerdaagse autocarreis vanuit de verschillende opstapplaatsen en rijden via Genk verder over Roermond en Venlo naar Duitsland toe. Daarna gaat het verder door het Ruhrgebied. Daar houden we even halt voor een vrije middagstop. We rijden dan verder via Münster en Osnabrück tot Bremen Noord, het stadsdeel Vegesack.  Bij aankomst beleven we 1 852 meter zeemansgeschiedenis. Aan de Weserpromenade ligt de Maritieme Mijl, met tal van maritieme standbeelden en historische schepen.  Hier maken we een wandeling en laten we ons inwijden in tal van werf- en visvangstverhalen. Misschien horen we hierbij wel de nieuwste zeemansliedjes? Zo beginnen we onze 5-daagse aan Bremen!  Aansluitend check-in het Atlantic Hotel Vegesack 4*, voor avondmaal en overnachting.


Dag 2: Donderdag 06 mei 2021 – Weser stadion en Mercedes Fabriek

’s Morgens gaan we het centrum van Bremen met een gids bezoeken. In het hart van de stad bevinden zich het historische stadhuis. Ook Roland de Reus: symbool van vrijheid en zelfstandigheid van deze oude Hanzestad. En natuurlijk het beeldhouwwerk van de Bremer Stadtmusikanten. De benen van de ezel even vasthouden zou geluk brengen! Tijd voor een vrij middagmaal. Daarna bezoek aan de Mercedes Benz Fabriek die 12 500 mensen tewerk stelt. Hier wordt al jaar en dag de C-klasse Mercedes gemaakt. Sedert 2019 is het de EQC1, het eerste elektrische voertuig van het nieuwe product en technologie merk EQ. De productie in Bremen dekt dus het volledige scala aan intelligente aandrijftechnologieën. Zeker meer dan een bezoek waard ! Aansluitend terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 3 : Vrijdag 07 mei 2021 : Bremerhaven

In de havens waar in de 19de en het begin van de 20ste eeuw miljoenen Europeanen inscheepten om hun geluk in Amerika te zoeken, is in de laatste jaren een maritiem toeristisch centrum ontstaan met een aantal unieke bezienswaardigheden. Zo ook in Bremerhaven, dat deel uit maakt van de stadsdeelstaat Bremen. Zijn ontstaan dankt de havenstad aan de verzanding van de Weser in de 19de eeuw. Veel schepen konden de haven van het 60 km landinwaarts gelegen Bremen niet meer bereiken. De Hanzestad kocht aan de Wesermonding een stuk land van het Koninkrijk Hannover en richtte hier een echte zeehaven in. Bremerhaven is na Hamburg nog altijd de grootste Duitse haven. We maken een stads- en havenrondrit door de 7 wereldhavens met de reusachtige schepen, auto-overslagplaatsen, dokken en werven. Het wordt een boeiende dag ! Daarna keren we terug naar Bremen centrum voor avondmaal en overnachting.


Dag 4 : Zaterdag 08 mei 2021 :

Bezoek aan het Weser-stadion en Wuseum: thuishaven van SV Werder Bremen.  Maar ook sterren als Michael Jackson en Bon Jovi hebben ooit hun stemmen hier laten klinken! Vrij middagmaal. Na de middag gaan we naar kunstenaarskolonie Worpwede. Hoewel het geen dorp meer is, wil het ook geen stad zijn: het etiket van ‘kunstenaarsdorp’ is nou eenmaal goud waard. Hier wonen en werken tegenwoordig 140 kunstenaars en ambachtslieden.  Langs de rode geklinkerde Bergstraße staan cafés en statige villa’s, kleine galerieën en winkeltjes met snuisterijen. Een dertig meter hoge mammoetboom uit 1850 wordt als natuurmonument voorgesteld.In de Kleinste Galerie’, een soort telefooncel van hout, kunnen passanten naar het schilderij van een veenlandschap kijken en een innerlijke rust over zich laten komen. Na deze fijne namiddag gaat het weer richting Bremen voor avondmaal en overnachting.


Dag 5  : Zondag  07 mei 2021 – Bremen – openluchtmuseum Cloppenburg – België

Rit naar Museumdorp Cloppenburg, het ‘Bokrijk’ van Nedersachsen. Dit Nedersaksische openluchtmuseum is het oudste als ‘dorpsmuseum’ opgezette openluchtmuseum in Duitsland. Aan de hand van meer dan vijftig compleet ingerichte historische gebouwen worden hier de werk-, woon- en leefomstandigheden gedocumenteerd van de plattelandsbevolking in Nedersaksen vanaf het einde van de middeleeuwen tot de jaren 50 van de vorige eeuw. Hier nemen we ook het vrije middagmaal. Daarna rijden we via Osnabrück en Münster naar Venlo, Roermond en zo naar de verschillende afstapplaatsen in België. Onderweg genieten we nog na van deze prachtige meerdaagse autocarreis.


ATLANTIC HOTEL VEGESACK 4*

Dit moderne hotel ligt in de wijk Vegesack van Bremen, op slechts 5 minuten lopen van de rivier de Weser. Het biedt een uitgebreid ontbijtbuffet en kamers met geluidsisolatie en gratis WiFi. Sommige kamers in het Atlantic Hotel Vegesack bieden uitzicht op de rivier. De accommodatie beschikt over een grote ontbijtzaal. Er is ook een mediterraan restaurant waar het avondmaal genomen wordt.Rondom de haven van Vegesack en aan de Weser vindt u vele pubs en restaurants in maritieme stijl.


 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Programma zoals hierboven vermeld
 • Reisgids gespecialiseerd in de regio Noord Duitsland
 • Overnachting in Atlantic Hotel Vegesack 4*
 • Ontbijtbuffet en 3-gangenmenu ’s avonds in het hotel – 1 avondmaal wordt voorzien in de Ratskeller – 1 typisch Duits gerecht
 • Gegidst bezoek met plaatselijke gids aan de binnenstad van Bremen
 • Bezoek aan het Weser Voetbalstadion
 • Bezoek aan de Mercedes-Benz Fabriek
 • Bezoek aan Bremerhaven stads en havenrondrit met plaatselijke gids
 • Bezoek Zeemansmijl in Vegesäck met plaatselijke gids
 • Bezoek kunstenaarscolonie Worpswede met plaatselijke gids
 • Bezoek dorpsmuseum Cloppenburg
 • Citytax
 • Btw
 • Reis in luxe car voorzien van airco, bar, toilet en dvd-speler
 • Baantaxen en parkings in Duitsland
 • Garantiefonds reizen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Middagmalen
 • Dranken bij het avondmaal
 • Niet vermelde bezoeken
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10% van de reissom)

06/05 tot 09/05/21 BREMEN Mercedes, Kunst en Voetbal meerdaagse reis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode MVDU0002 Soort reis , , Tags ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?