06/10 tot 10/10/21 BRETAGNE EN JERSEY meerdaagse reis

MVFR0003

825

Prijs/persoon

Meerdaagse reis

Woensdag 6 oktober tot en met zondag 10 oktober 2021

NOORD-BRETAGNE EN JERSEY

Een stukje Engeland voor de Bretoense kust meerdaagse reis 

 € 825.00 per persoon in dubbele kamer

Toeslag single kamer : € 250.00

Meerdaagse reis

Woensdag 6 oktober tot en met zondag 10 oktober 2021

NOORD-BRETAGNE EN JERSEY

Een stukje Engeland voor de Bretoense kust meerdaagse reis 

 € 825.00 per persoon in dubbele kamer
Toeslag single kamer : € 250.00
DAG 1 : Woensdag 6 oktober 2021  – VLAANDEREN– ROUEN – SAINT-MALO

We vertrekken op deze meerdaagse reis vanuit Vlaanderen richting de Franse grens en via Calais richting baai van de Somme. We stoppen onderweg voor het ontbijt. Daarna gaat we verder naar Etretat voor een wandeling tot bij de krijtrotsen en de bekende ‘olifant’, zo mooi door Monet geschilderd. Vrij middagmaal in Etretat. Na de middag gaan we verder naar Bretagne. We rijden via Caen en Avranches door tot onze verblijfsplaats, voor avondmaal en overnachting.


DAG 2 : Donderdag 7 oktober 2021 –  SAINT MALO – COTE D’ARMOR EN COTE DU GRANIT ROSE

’s Morgens maken we eerst en vooral kennis met onze verblijfsplaats: Saint-Malo. Dit kapersnest is een schitterend voorbeeld van de hele stoere bouwkunst van ‘Vauban’, de bouwheer-architect van Lodewijck  XIV. We maken een wandeling op de indrukwekkende stadsmuren en horen tal van verhalen over kapers en verdwenen schepen. Natuurlijk is er vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan in dit schitterende toeristische stadje van Noord-Bretagne. Vrij middagmaal. Na de middag maken we een ‘buswandeling’ langsheen één van de meest indrukwekkende kuststreken van Frankrijk. We houden halt waar we een schitterend uitzicht hebben op het middeleeuwse Fort de la Latte. Daarna rijden we door het 300 ha grote natuurpark bij Cap Fréhel.  Bij helder weer kunnen we hier de kanaaleilanden zien liggen… Daarna terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


DAG 3 :  Vrijdag 8 oktober 2021 – JERSEY

We vertrekken ’s morgens vroeg met de snelle overtocht om 08.00 uur en zijn we om 08.20 uur plaatselijke tijd op Jersey. Daar staat ons een privé-bus op te wachten en die brengt ons in de voormiddag rond het eiland. De rondrit volgt de kustroute, stopt af en toe voor een foto-stop of een toiletstop. ’s Middags is er ook tijd voorzien voor een lunch (niet inbegrepen). Na de middag is er tijd om zelf op ontdekking te gaan in en rond de hoofdstad voor er weer vertrokken wordt naar Frankrijk. De dagtrip eindigt rond 17.00 uur. Om 18.00 uur vertrekken we naar Saint Malo met aankomst rond 20.30 uur. Daarna naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


DAG 4 : Zaterdag 9 oktober 2021 – MONT SAINT MICHEL EN  DINAN

’s Morgens rijden we eerst en vooral naar de Mont Saint Michel toe. Hier brengen we een bezoek aan ‘La Merveille’: zo wordt deze magische plaats genoemd. Er is vrije tijd voorzien om te genieten van een koffietje, te winkelen, te wandelen. Liefhebbers kunnen ook de abdij bezoeken ofwel genieten van een culinair hoogstandje: de omelette du Mère Poulard. Hier, op de Magische Mont Saint Michel is er tijd voor het vrije middagmaal. Na de middag volgen we de vallei van de Rance naar Dinan. Het meer dan 1000 jaar oude plaatsje is één van de mooiste steden van  Bretagne. We bezoeken de basiliek Saint Sauveur, we zien de Engelse tuin en genieten van het schitterende uitzicht op de vallei. We zien de talrijke vakwerkhuizen en natuurlijk is er even tijd om op een terrasje een lekkere Bretoense pannenkoek te proeven bij een lekker glaasje cidre… Daarna naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


DAG 5 : Zondag 10 oktober 2021 – SAINT-MALO  – HONFLEUR – AFSTAPPLAATS

In de voormiddag rijden we tot Honfleur aan de voet van de Pont de Normandie. Hier gaan we op verkenning in dit kunstenaarsstadje. We zien er de schitterende jachthaven en wandelen tot bij de houten kerk. Hier nemen we ook het middagmaal. Na de middag rijden we dan zo verder via de Franse Kust met nog een stop in de vooravond, alvorens we terug zijn van onze prachtige meerdaagse reis met Viamundi.  WELKOM THUIS.


HOTEL IBIS STYLES PORT SAINT MALO   3*

Ibis Styles Saint Malo Port ligt in Saint-Malo, op minder dan 10 minuten lopen van de zandstranden en op 1 kilometer van het treinstation van Saint-Malo. Het hotel biedt gratis WiFi, een 24-uursreceptie en een bar. De moderne kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders, een kledingkast en een volledig uitgeruste eigen badkamer met een haardroger. Het hotel bevindt zich op slechts 1 kilometer van pier en de veerhaven du Naye, waarvandaan je naar de Kanaaleilanden kunt reizen. Het Olympisch zwembad van Saint-Malo kan te voet in 5 minuten bereikt worden. De luchthaven van Rennes ligt op 67 kilometer van de accommodatie, en de beroemde Mont Saint-Michel op nog geen uur rijden. De stad Dinard ligt op 10 kilometer van ibis Styles Saint Malo Port.

 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Programma zoals hierboven vermeld
 • Alle uitstappen – inclusief uitstap naar Jersey – met rondrit ter plaatse.
 • Reisgids gespecialiseerd in de streek
 • Verblijf in half pension – ontbijt en avondeten in Hotel
 • Citytax Saint-Malo
 • Reis in luxe car voorzien van airco, bar, toilet en dvd-speler
 • Btw
 • Baantaxen en parkings
 • Garantiefonds reizen
 • Middagmalen
 • Dranken bij de maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10% van de reissom)

06/10 tot 10/10/21 BRETAGNE EN JERSEY meerdaagse reis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?