BELGIË – ARDENNEN LUXE – 4 DAGEN

629

MEERDAAGSE BUSREIS

10 tot en met 13 juni 2021

ARDENNEN  luxe meerdaagse busreis in België

Ardennen: verrassend en magisch begeleide luxe meerdaagse busreis in eigen land

€  629.00  per persoon in dubbele kamer

Toeslag single kamer : € 100.00

Wissen
Artikelnummer: MVBE0003 Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

MEERDAAGSE BUSREIS

10 tot en met 13 juni 2021

ARDENNEN  luxe meerdaagse busreis in België

Ardennen: verrassend en magisch begeleide luxe meerdaagse busreis in eigen land

€  629.00  per persoon in dubbele kamer

Toeslag single kamer : € 100.00

Dag 1: Donderdag  10 juni 2021 – Mons en rit via de Samber naar “Hartje Ardennen”

We vertrekken op meerdaagse busreis vanuit de verschillende opstapplaatsen. Op de heenreis staat eerst een bezoek aan de hoofdstad van Henegouwen, Mons, op het programma. Mons blikt terug op een lange geschiedenis. De stad is gesticht  in de 7de eeuw rondom het klooster van de H. Waltrudis, patroonheilige van de stad. Bij een bezoek aan Mons mogen we zeker het barokke belfort (dat cultureel werelderfgoed is) niet missen. Maar ook het middelpunt van de stad, de Grand’Place, met de prachtige burgerhuizen en het gotische stadhuis met de uiterst charmante burgemeester tuin, mogen we niet missen. Ook nemen we een kijkje bij de Basiliek van de H. Waltrudis, een schoolvoorbeeld van Brabantse gotiek. Na het vrije middagmaal rijden we naar ‘Hartje Ardennen’. Via de Samber die we een tijdje volgen, komen we in Anhée, onze verblijfsplaats. Avondmaal en overnachting in Hotel Les Jardins de la Molignée 4*.


Dag 2: Vrijdag 11 juni 2021 – Annevoie en Dinant

Na het uitgebreide ontbijt brengen we eerst een bezoek aan de Tuinen van Annevoie, de enige watertuin in België, een echte Highlight op deze reis. De tuinen werden aangelegd in de 18de eeuw en behoren nog steeds tot de mooiste tuinen van Europa. Aansluitend rijden we naar het nabijgelegen Dinant, waar de Maas zijn weg baant doorheen het rotsen dal voor een vrij middagmaal. Het stadsbeeld van Dinant is het mooiste langsheen de Maas. Net als een parelsnoer rijgen de huizen zich aaneen langs de oevers van de Maas. De geboorteplaats van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, is bekend om zijn mooie kathedraal en zijn indrukwekkende citadel hoog boven de Maas. We beëindigen de dag met een boottocht op de Maas, waar we ondertussen van een lekkere bierproeverij kunnen genieten. Daarna gaat het terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 3 : Zaterdag 12 juni  2021 – Stadsbezoek Namen en Grotten van Han

Vanmorgen staat een bezoek aan Namen op het progamma. De stad blikt terug op een meer dan 2000 jarige geschiedenis. Boven de stad troon de machtige citadel vanwaar we genieten van een schitterend uitzicht over de Maas en de stad. De mooie, in klassieke stijl gebouwde Sint Aubin- kathedraal trekt vooral onze aandacht. Vrij middagmaal. In de namiddag gaan we naar Han-Sur-Lesse. Het kleine dorp herbergt één van de mooiste en bekendste grotten van ons continent, de Grotten van Han. Bekend omwille van de vele druipsteenformaties maar ook door de immens grote zalen, door de rivier de Lesse in de loop der tijd gevormd. Het is en blijft een unieke belevenis.  Aansluitend rit naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 4 : Zondag 13 juni 2021  –  Bezoek Durbuy en terugrit naar de afstapplaatsen

Na een heerlijk laatste ontbijt en een niet vroege check-out rijden we naar Durbuy. Direct aan de Ourthe ligt Durbuy, het kleinste stadje ter wereld. Dat mag op onze 4-daagse zeker niet ontbreken! Het stadje van oorspronkelijk maar 400 inwoners is nu één van de hoogtepunten van een Ardennenbezoek. In de middeleeuwen was het een belangrijk handelscentrum. Nu zijn het vooral de vakwerkhuizen uit de 17de en 18de eeuw die de stad zo schilderachtig mooi maken. Het hele stadje is nu voetgangerszone zodat we kunnen genieten van zorgeloos rondwandelen. Na het vrije middagmaal keren we tevreden terug van onze meerdaagse busreis in eigen land, via de verschillende afstapplaatsen.


HOTEL LES JARDINS DE LA MOLIGNEE 4* IN ANHEE

Dit bijzondere, idyllische 4-sterrenhotel biedt elegante accommodatie in een schilderachtige omgeving, tussen Namur en Dinant – de poorten naar de Belgische Ardennen. Les Jardins De La Molignée bevindt zich direct bij de Maas en het centrum van het charmante dorpje Anhée. Het hotel biedt een vredige omgeving met een ontzettend mooi natuurschoon. Profiteer van de uitstekende faciliteiten van het hotel, zoals WiFi en een binnenzwembad met prachtig uitzicht op de tuin door glazen muren. De persoonlijke service en luxe voorzieningen zorgen ervoor dat u zich thuis zult voelen. Proef diverse heerlijke gerechten in een van de 3 stijlvolle restaurants en geniet van hun warme en intieme sfeer. Als het weer het toelaat, kan je buiten zitten op het mooie terras op de binnenplaats en aan uw favoriete drankje nippen.


 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

  • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
  • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
  • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
  • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
  • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
  • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

Extra informatie

Vertrek vanuit

Affligem, Brugge, Erpe Mere, Gentbrugge, Kortrijk, Roeselare