10/06 tot 13/06/21 FIETSEN LANGS DE MAAS meerdaagse fietsvakantie

MVBE0002

575

Prijs/persoon

Meerdaagse fietsvakantie

10 juni tot en met 13 juni  2021

ARDENNEN Begeleide Meerdaagse Fietsvakantie

Fietsen langs de Maas

€  575.00 per persoon in dubbele kamer

Toeslag single kamer  € 150.00

Meerdaagse fietsvakantie

10 juni tot en met 13 juni  2021

ARDENNEN Begeleide Meerdaagse Fietsvakantie

Fietsen langs de Maas

€  575.00 per persoon in dubbele kamer

Toeslag single kamer  € 150.00

Dag 1: Donderdag  10 juni 2021 – Rit met de autocar tot Maastricht – daar fietsen tot Luik (35 km)

Vanuit de verschillende opstapplaatsen vertrekken we op meerdaagse begeleide fietsvakantie in België rit naar Maastricht. Korte stadsverkenning en vrije tijd voor het middagmaal. Na de middag – op de eerste fietsdag steek je in Maastricht via de Sint Servaasbrug de Maas over en fiets je door het centrum en net buiten de stad gaat het verder door het prachtige dal van de kleine rivier de Jeker, met aan de  linkerkant  de Sint-Pietersberg en op de rechteroever wijngaarden. Vanaf het Belgische Kanne, over fietspaden langs de Maas en het Albertkanaal kom je langs oude haven- en industrieterreinen. Een fietspad langs de rivier brengt je gemakkelijk naar uw hotel in het centrum van Luik voor avondmaal en overnachting. 55 km)


Dag 2: Vrijdag 11 juni 2021 – Fietstocht Luik tot Namen (65 km)

Op de 2de dag fiets je verder over het fietspad door Luik. Na het passeren van enkele voorsteden rijd je vanaf Engis over de Maasoever naar Huy. Deze stad bezit een mooi historisch centrum en is vooral bekend door de Muur van Huy uit de wielerklassieker de Waalse Pijl. Bezoek aan Huy en tijd om het vrije middagmaal te nemen. Vervolgens fiets je tussen de beboste hellingen en rotswanden verder langs de Maas naar het mooie Namen. Hier wacht de autocar je op om je verder tot Dinant en het hotel te brengen. Avondmaal en overnachting in Dinant.


Dag 3 : Zaterdag 12 juni  2021 – Fietstocht Givet – Voie Verte Trans-Ardennes (55 km)

Vanuit Dinant kom je al spoedig langs het Kasteel en de tuinen van Freyr, de voormalige zomer residentie  van de Hertogin van Beaufort-Spontin. Vervolgens verlaat je België en kom je in het grensplaatsje Givet, hier begint het mooie Franse deel van de fietstocht, de Voie Verte Trans-Ardennes. Dit fietspad vlak langs de Maas is in 2010 terecht uitgeroepen tot de mooiste fietsroute van Europa.  Je volgt de route tot Haybes – daar wacht de bus je op om je terug naar Dinant te brengen voor avondmaal en overnachting.


Dag 4 : Zondag 13 juni 2021  –  Fietstocht naar Annevoie (25 km) en boottocht op de Maas

Als afsluiter van deze schitterende 4-daagse gaan we eerst tot de Tuinen van Annevoie fietsen. Hier bezoeken we de tuinen met gids en daarna gaat het naar Dinant terug voor het vrije middagmaal. Na de middag is er een boottocht op de Maas – met bierproeverij – en na deze schitterende en gemoedelijke namiddag is het tijd om weer richting Midden België en de diverse afstapplaatsen te rijden en afscheid te nemen van een mooie meerdaagse fietsreis.


10 JUNI : HOTEL  MERCURE CITY CENTRE 4*

Dit klassieke hotel is gevestigd in een 17e-eeuws voormalig klooster met uitzicht op de Maas. Het biedt uitstekende accommodaties, dicht bij het historische hart van Luik. Er is gratis WiFi in het hele Mercure Liege City Centre. Mercure Liege City Centre biedt comfortabele kamers met een tv, een bureau en een eigen badkamer. Bij mooi weer kun je buiten ontspannen op het terras, waar je uitzicht hebt op de zeer grote binnentuin. Het restaurant van het hotel is gevestigd in de originele 17e-eeuwse vleugel van het gebouw, waar vroeger het klooster was te vinden.

11 EN 12 JUNI : CASTEL DE PONT-A-LESSE 3*

Castel de Pont-à-Lesse ligt in het hart van de Ardennen. Dit gerenoveerde landhuis heeft een buitenbad en bevindt zich op slechts 5 km van het centrum van Dinant. De kamers hebben verduisteringsgordijnen, zodat u kunt genieten van een heerlijke nachtrust. Ze zijn tevens voorzien van een satelliet-tv, gratis WiFi en gratis mineraalwater. Het hotel heeft een bar, een restaurant en een terras. In het verwarmde binnenzwembad kunt u ontspannen en baantjes trekken. Castel de Pont-à-Lesse wordt omgeven door een park met een bomentuin. Het historische monument Citadelle de Dinant vindt u op ongeveer 5 km afstand.

 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Programma zoals hierboven vermeld
 • Fietsbegeleider, reisgids gespecialiseerd in de streek
 • Half Pension Hotel Mercure Liege City Center 4*op 10 juni – Hotel Castel de Pont-a-Lesse 3* op 11 en 12 juni – ontbijtbuffet en 3-gangendiner of buffet
 • Ingang en bezoek met gids aan de Tuinen van Annevoie
 • Boottocht op de Maas – Dinant – Freyr – heen en terug met bierproeverij
 • Reis in luxe car voorzien van airco, bar, toilet en dvd-speler
 • Verblijfstaks
 • Btw
 • Baantaxen en parkings
 • Garantiefonds reizen
 • Middagmalen
 • Dranken bij het avondeten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10 % van de reissom)

10/06 tot 13/06/21 FIETSEN LANGS DE MAAS meerdaagse fietsvakantie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email