FRANKRIJK – METZ EN NANCY – 3 DAGEN

339

METZ EN NANCY meerdaagse autocarreis

Cultuur genieten in Frans Lotharingen

13 tot en met 15 augustus 2021 meerdaagse autocarreis met Viamundi

€ 339.00 per persoon
Toeslag single kamer : € 90.00 per persoon
Wissen
Artikelnummer: MVFR0007 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

METZ EN NANCY meerdaagse autocarreis

Cultuur genieten in Frans Lotharingen

13 tot en met 15 augustus 2021 meerdaagse autocarreis met Viamundi

€ 339.00 per persoon
Toeslag single kamer : € 90.00 per persoon
Dag 1 : Vrijdag 13 augustus 2021 – België – Metz – Nancy

We vertrekken vroeg vanuit de verschillende opstapplaatsen op deze meerdaagse autocarreis. We rijden we naar Zuid-België en zo doorheen Luxemburg tot Metz. Daar komen we tegen de middag aan. We bezoeken hier eerst de schitterende kathedraal St. Etienne. Laat je verrassen door de schoonheid van dit gotische meesterwerk. De brandglasramen verdienen zeker onze aandacht en niet op zijn minst deze door Marc Chagall ontworpen. Na wat vrije tijd en voor we naar Nancy vertrekken, brengen we nog een bezoek aan het Centre Pompidou, het zustermuseum van het bekende Parijse museum. Het is een architecturaal pareltje in deze schitterende stad.  Daarna gaat het richting Nancy voor avondmaal en overnachting in Hotel Mercure Centre Gare Nancy 4*.


Dag 2 : Zaterdag 14 augustus  2021 – Hoogtepunten van Nancy

De eerste morgen maken we kennis met het bekendste plein van Nancy, de ‘Place Stanislas’. Simpel: dit is het mooiste plein van Frankrijk. In feite één groot openlucht museum. We bewonderen de sculpturen, fonteinen en smeedijzeren hekken. Geniet van de perfect symmetrische gebouwen aan alle zijden. Daarna gaat het naar het Parc de la Pépinière. Speciaal aangelegd voor alle mensen van Nancy en nog altijd de plek om te flaneren, joggen of jeu-de-boulen. Er is zelfs een mini-dierentuin.

Voor het vrije middagmaal is er keuze ten over in de Rue des Maréchauds, een gezellige eetsteeg vol restaurants met terrassen. Wie hier geen restaurant vindt, vindt het nergens. In de namiddag staat het Musée de l’école de Nancy op het programma. Nancy is de stad van de art nouveau, en Musée de l‘École de Nancy is dé plek in Nancy om art nouveau te bewonderen. Ruimte na ruimte staat hier vol met meubels en ornamenten in die vrijzinnige stijl: de druipende lijnen, organische vormen, symmetrie bestaat hier niet.

Liefhebbers van schilderkunst kunnen terecht in het Musée des Beaux Arts, het andere must-see museum, met werken van Rubens tot Picasso. Aansluitend is er nog wat vrije tijd. Deze avond staat een diner in de Brasserie Excelsior op het programma. Brasserie Excelsior is dé horecaparel van Nancy (‘brasserie mythique’ zeggen ze zelf) We genieten er van een lekker 3-gangendiner. Overnachting Hotel Mercure.


Dag 3 : Zondag 15 augustus 2021

Als afsluiter van ons bezoek aan Nancy staat er in de voormiddag een stadswandeling met als thema ‘Art Nouveau’ op het programma. Schitterende gevels, mooie gebouwen, allemaal teruggaand tot eind jaren 1800, begin jaren 1900.  We verlaten Nancy en gaan nog even een lekkernij van Lotharingen, de Mirabellen, proeven. Bij een likeurtje en een lekker stuk gebak praten we nog even na over deze schitterende 3-daagse. Daarna gaat onze meerdaagse autocarreis via Metz en Luxemburg terug naar het thuisfront.


HOTEL MERCURE CENTRE GARE 4*

Mercure Nancy Centre Gare ligt tegenover het treinstation in het centrum van Nancy. Het hotel biedt kamers met airconditioning en een lcd-tv.

Het restaurant van Mercure Nancy Centre Gare serveert traditionele Franse gerechten, en de gasten kunnen ontspannen met een drankje in de bar van het hotel. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi.

Mercure Nancy Centre Gare ligt op loopafstand van de historische wijk, waar de gasten een bezoek kunnen brengen aan Place Stanislas.


Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

  • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
  • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
  • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
  • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
  • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
  • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

Extra informatie

Vertrek vanuit

Affligem, Brugge, Erpe Mere, Gentbrugge, Kortrijk, Roeselare