17/08 tot 22/08/21 FIETSEN IN HET LAND VAN MAAS, WAAL EN RIJN gezinsreis - meerdaagse fietsvakantie

MVDU0006

665

Prijs/persoon

FIETSEN IN HET LAND VAN MAAS, WAAL EN RIJN gezinsreis – meerdaagse fietsvakantie

17 tot en met 22 augustus 2021

6-daagse begeleide fietsvakantie

voor gezinnen: grootouders-kleinkinderen/ouders-kinderen

 € 665.00 per persoon in dubbele kamer

€ 135.00 toeslag single kamer

KINDERKORTING kind tot 12 JAAR : € 50 

FIETSEN IN HET LAND VAN MAAS, WAAL EN RIJN gezinsreis – meerdaagse fietsvakantie

17 tot en met 22 augustus 2021

6-daagse begeleide fietsvakantie

voor gezinnen: grootouders-kleinkinderen/ouders-kinderen
€ 665.00 per persoon in dubbele kamer
€ 135.00 toeslag single kamer
KINDERKORTING kind tot 12 JAAR : € 50 
Dag 1 : Dinsdag 17 augustus 2021 : België – Nettedal- Hinsbeck – Wegberg

Vanuit België rijden we via Eindhoven en Venlo naar Duitsland. Het begin van onze Viamundi fietsvakantie is een fietstocht in Hinsbeck in het Nettedal. Het is rond de middag als we aankomen en het hier van de activiteiten: circusschool in actie , muziekjeugdklassen oefenen, boomklimmers rekenen op hun evenwicht en hun zekeringsmateriaal. Na het vrije middagmaal fietsen we naar het middeleeuws stadje Wachtendonk. We maken een korte wandeling en fietsen daarna verder naar de grensstreek in Straelen. Hier volgen we het smokkelpad met leuke opdrachten voor de kinderen. We rijden verder door het natuurreservaat Heronger Heide en Buschberge en bereiken zo opnieuw ons vertrekpunt. Daar nemen we de autocar naar hotel Esser 3* in Wegberg. Avondmaal en overnachting.


Dag 2 : Woensdag 18 augustus 2021 – Op verkenning in de bruinsteenontginning

Vandaag is een echte fietsdag met vertrek vanuit ons hotel. We fietsen door een streek met weinig bewoning en heel bekend voor de bruinkoolontginning. We passeren een verlaten dorp (5.000 mensen dienden te verhuizen), nieuwe wijken die voor de gedwongen verhuizers zijn gecreëerd, de skywalk Garzweiler, van waaruit we een graafmachine zien van liefst 106 m hoogte.  Het wordt een ware ontdekking van een onbekend gebied.  Daarna met de bus transfer naar  Kevelaer met eerst stadsverkenning en daarna inchecken Parkhotel Keverlaer 3*


Dag 3 : Donderdag 19 augustus 2021 – Vandaag staat natuurbeleving centraal tijdens onze fietsvakantie. 

Daarvoor brengt de bus ons naar het Schwalmtal en Nettetal. We komen voorbij  mooie heidelandschappen, bossen, riviertjes met watermolens, meren, de sequoiafarm (hoogste bomen ter wereld) – hier gaan we natuurlijk een kijkje nemen… en als afsluiter gaan we boomklimmen in Kletterwald. Daarna retour naar  Kevelaer per bus.  Tijd om nog even van de faciliteiten van het hotel te genieten voor avondmaal en overnachting in Parkhotel Kevelaer.


Dag 4 : Vrijdag 20 augustus 2021 – Vandaag een heel gevarieerd programma. 

Eerst gaat het naar Geldern. Hier loopt er een vermaard festival voor streetart met  liefst 500 muur-en straatschilderingen Daarna komen we voorbij  Issum. Dit dorpje is vermaard om een zeer speciale reden: het Joodse schooltje is het enige Joods gebouw dat de Kristalnacht (1938) en de daaropvolgende periode onbeschadigd is doorgekomen. Daarna terug naar Kevelaar naar Irrland : een paradijs voor jong en oud. Daarna terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting in het Parkhotel Kevelaer 3*


Dag  5 : Zaterdag 21 augustus 2021 – Hoog tijd om de Rijn aan te doen.

We vertrekken aan de mooie beeldentuin van Bedburg-Hau. Langs Kalkar bereiken we tegen de middag Rees , met zijn Rijnpromenade , kasematten en vestingsmuren. In de namiddag rijden we in Emmerich over  de grootste hangbrug in Duitsland. Wie weet doen we  nog het blotevoetenpad in Elten aan of beklimmen de 86m hoge Eltenber alvorens in te checken in hotel Rilano 3* in Kleve.


Dag 6 : Zondag 22 augustus 2021 – Deze laatste dag gaan we maximaal benutten.

Vandaag rijden we van Kleve via Kranenburg, Berg en Dal, onder Nijmegen door naar de Waal in Overlangel.  In Keent ligt in een oude Waalbocht een gebied waar men natuurbeheer doet met overwaarden en teruggekruiste wilde runderen en wilde paarden. En met deze schitterende natuurervaring zetten we een punt achter onze heerlijke familie-fietsvakantie. Via Venlo en Eindhoven gaat het weer richting België.


HOTELS :

17 augustus 2021 : Hotel Esser 3* in Wegberg  : 1 overnachting

Dit traditionele hotel wordt beheerd door de familie Esser en ligt op een rustige locatie in de wijk Kipshoven van Wegberg, dicht bij de Duits-Nederlandse grens, in Noord-Rijnland-Westfalen. Het hotel heeft prachtige, stijlvol ingerichte kamers. Het restaurant kent een verfijnde 40 jarige traditie en serveert heerlijke gerechten en uitgelezen wijnen. Je geniet er van de uitstekende gastronomie. Bij mooi weer kunt u in de biertuin heerlijk ontspannen.

18 – 21 augustus  2021 : Parkhotel Kevelaer 3* in Kevelaer  : 3 overnachtingen

Het Parkhotel ligt in het hart van Kevelaer.  Er is gratis WiFi beschikbaar. Alle kamers van het Parkhotel Kevelaer hebben een zithoek en een eigen badkamer met een douche. Er is ook een fitnessruimte en een spa met een binnenzwembad, een sauna en een infraroodcabine. Het restaurant van het Parkhotel serveert internationale en regionale specialiteiten. Drankjes en snacks worden geserveerd in de biertuin, op het terras op de binnenplaats of in de serre.

21 – 22 augustus 2021 : Rilano Hotel Cleve City 4* in Cleve : 1 overnachting

Dit moderne hotel bevindt zich in de historische stad Kleve, op slechts 15 km afstand van de Nederlandse grens. Het biedt gratis WiFi, evenals gebruik van de sauna en de fitnessruimte. Alle kamers van The Rilano Hotel Cleve City zijn modern ingericht, en voorzien van een zithoek met een flatscreen-tv. De minibar is tegen betaling beschikbaar, en de eigen badkamer is uitgerust met een douche. Restaurant Vitello van het Rilano Hotel Cleve City serveert een scala aan gegrilde gerechten en specialiteiten uit de regio Neder-Rijn. Bij de pastabar van het hotel, Mamma Minuti, kunt u terecht voor diverse pastagerechten en lichte drankjes

Kinderen tot en met 12 jaar – op de kamer van 2 betalende volwassenen  – max 2 kinderen: korting € 50.00 per kind

 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN (max. 30 deelnemers)

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Goed uitgeruste aanhangwagen met alle voorzieningen voor de berging van elektrische fietsen
 • Half Pension in de hierboven vermelde hotels, ontbijtbuffet en 3-gangendiner of buffet
 • Begeleiding door een gespecialiseerde gids in de streek en Fietsvakanties
 • Bezoeken zoals vermeld in het programma
 • Baantaxen en parkings
 • Reis in luxe car voorzien van airco, bar, toilet en dvd-speler
 • Btw
 • Garantiefonds reizen
 • Middagmalen
 • Activiteiten onderweg – vermeld en vrij aan deel te nemen
 • Dranken bij het avondeten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10 % van de reissom)

Optioneel bij te boeken : Fietsen: prijs op aanvraag

17/08 tot 22/08/21 FIETSEN IN HET LAND VAN MAAS, WAAL EN RIJN gezinsreis - meerdaagse fietsvakantie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email