BELGIË – HEUVELLAND – DAGREIS

55

HEUVELLAND wandeluitstap

Zondag 18 juli 2021

West – Vlaanderen : Kemmel – een verhaal over dorpelingen, kastelen, honger en goulashkanonnen. (8 à 9 km)  wandeluitstap

€ 55.00 per persoon

EXCLUSIEF – KLEINE GROEP (min 25 en max 30 pax) 

Wissen
Artikelnummer: DRBE0024 Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

HEUVELLAND wandeluitstap

West – Vlaanderen : Kemmel – een verhaal over dorpelingen, kastelen, honger en goulashkanonnen. (8 à 9 km)  wandeluitstap

Zaterdag 30 april 2022

€ 55.00 per persoon

EXCLUSIEF – KLEINE GROEP (min 25 en max 30 pax) 

Voormiddag: Verhalen over de kastelen en de dorpelingen van Kemmel, 4 km.

We vertrekken met de autocar op wandeluitstap vanuit de verschillende opstapplaatsen. Onze wandeling start aan de grens van West-Vlaanderen met Frankrijk. Na een lekker kopje koffie gaan we op pad met een gids doorheen Kemmel.

Tijdens deze wandeling hoor je verhalen over de kastelen en hun bewoners. Kastelen die werden gebouwd, bezet, vernield en heropgebouwd. Het dagelijkse leven in de 17de eeuw, de belle époque, WOI, dat alles passeert de revue. Je wandelt door een stukje Kemmel dat niet is gekend bij het grote publiek. Je passeert langs de oorspronkelijke plek van het vooroorlogse kasteel.

Daarna wandel je via minder gekende wandelpaden door het Warandepark naar het kasteel. Vervolgens wandelen we terug via de Dries naar de dorpskern.


Lunch

In de buurt  nemen we onze lekkere lunch, typisch van de streek.  We genieten van een lekker ‘Bord der 4 Bergen ‘: een uitgebreide koude schotel, vlees en charcuterie, met groentjes en frietjes.


Namiddag: Over honger en het goulashkanon (4 à 4.5 km) 

In de namiddag staat een nieuwe wandeling op het programma : Over honger en het goulashkanon: Wat kregen de soldaten in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog te eten?
Je start in Wijtschate aan de sporthal. Daar neemt een gids je te voet neemt mee naar de loopgravensite Wijtschate. Dit is anderhalve kilometer stappen.

Onderweg vertelt de gids je over: de rol van de frontkok, het goulashkanon, de soepmannen, het recht van de soldaten op alcohol en tabak en de eeuwigdurende honger…

Je bezoekt samen met de gids de loopgravensite. De gids zal jullie verbazen met zijn uitleg over de vindingrijkheid om de honger te bestrijden.  Nadien wandel je in groep terug tot aan de sporthal van Wijtschate.

Hierna is er nog wat vrije tijd om iets te drinken. Daarna vertrekt de autocar terug naar de verschillende afstapplaatsen.

Hopelijk heb je genoten van een mooie Viamundi wandeluitstap.

  • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
  • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
  • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
  • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
  • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
  • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

Extra informatie

Vertrek vanuit

Affligem, Brugge, Erpe Mere, Gentbrugge, Kortrijk, Roeselare