DUITSLAND – DRESDEN, HET FIRENZE AAN DE ELBE – 4 DAGEN

429

DRESDEN HET FIRENZE AAN DE ELBE meerdaagse autocarreis

18 tot en met 21 juli 2021

4-daagse begeleide autocarreis

 € 429.00 per persoon in dubbele kamer

€ 85.00 toeslag single kamer

Wissen
Artikelnummer: MVDU0005 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

DRESDEN HET FIRENZE AAN DE ELBE meerdaagse autocarreis

18 tot en met 21 juli 2021

4-daagse begeleide autocarreis

€ 429.00 per persoon in dubbele kamer

€ 85.00 toeslag single kamer


Dag 1: Zondag 18 juli 2021 : Heenreis België – Dresden   

We vertrekken op meerdaagse autocarreis vanuit de verschillende opstapplaatsen en rijden via Brussel verder over Luik naar Duitsland toe. Daarna gaat het verder via Keulen en Siegen naar Giessen. Onderweg stoppen we even voor ontbijt en middagmaal. Verder doorheen het vroegere Oost-Duitsland, voorbij Eisenach, Gera en Chemnitz tot Dresden. Aansluitend check-in Leonardo Hotel Dresden Altstadt 3*, voor avondmaal en overnachting.


Dag 2: Maandag 19 juli 2021 :  Loswitz – Pillnitz – boottocht op de Elbe – Altstadt

Een stad met een heel bijzondere flair zal ons vandaag betoveren !  Eerst staat er een stadsrondrit met al het mooie van Dresden op het programma. Tijdens deze rondrit ontdekken we ook de schitterende villa-wijk Loswitz. Tijdens een ritje met de oudste berglift van Duitsland krijgen we een prachtig zicht op het stadsilhouet van Dresden. Daarna gaat het verder naar Pillnitz. Hier ontdekken we met onze gids het sprookjesachtig aangelegde kasteelpark. Van hier nemen we de boot op de Elbe naar de binnenstad van Dresden. Bij aankomst wandelen we doorheen de historische Altstadt.  Het Zwinger, de Semperopera, de Hofkerk en de Brühsche Terassen, alle bekende highlights van Dresden komen we voorbij… een eerste kennismaking – morgen gaan we hier op verkenning! Deze avond zijn we te gast aan het ‘Hof van König August des Starken’.  We genieten van een lekkere maaltijd met muzikale omlijsting en nemen op het einde deel aan het typische Dresdner Trechtendrinken. Aansluitend terug naar het hotel voor overnachting.


Dag 3 : Dinsdag 20 juli 2021 : Dresden – stadsbezoek en vrije tijd

Vanmorgen gaan we de oude stad wat van dichterbij bekijken ! We wandelen door de Zwinger-tuinen, gaan de kathedraal bekijken, wandelen voorbij de schitterende muurschildering. Vervolgens brengen een bezoek aan de Frauenkirche, waar we ook een klein orgelconcert meepikken!  Daarna gaat het richting nieuwe stad.  Hier is er een heel andere sfeer en is er vooral aandacht voor heel veel ‘winkels en shopping’. Het wordt dan ook een vrije namiddag. Maar geen nood, de liefhebbers van kunst komen zeker aan hun trekken. Zij hebben immers voldoende tijd om het Zwinger museum of de opera op eigen houtje te bezoeken ! Vrij avondmaal.


Dag 4 : Woensdag 21 juli  2021 : Terugrit Dresden naar België

Na het ontbijt is er een vroege check-out uit het hotel en gaan we op terugweg naar België. We rijden via Leipzig en Kassel richting Ruhrgebied met Dortmund en Essen als belangrijkste steden. Onderweg wordt er halt gehouden voor een vrij middagmaal. Doorheen Nederland rijden we dan naar de Kempen toe. We beëindigen onze Viamundi meerdaagse autocarreis via de verschillende afstapplaatsen in België.


LEONARDO HOTEL DRESDEN ALTSTADT 3*

Dit hotel is centraal gelegen in Dresden, op slechts een paar minuten lopen van bezienswaardigheden als de Semperoper, de Zwinger en de Frauenkirche. Alle gasten van het Leonardo Hotel Dresden Altstadt kunnen gebruikmaken van gratis WiFi.

De kamers van het Leonardo Hotel Dresden Altstadt zijn voorzien van airconditioning en geluidsisolatie. De kamers beschikken ook over een bureau, een kluisje, een telefoon, een tv en thee- en koffiefaciliteiten. De badkamers zijn uitgerust met een douche, een make-upspiegel, een haardroger en een toilet.

’s Ochtends kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met warme en koude gerechten. Het restaurant serveert ’s avonds regionale en seizoensgebonden gerechten. De hotelbar biedt een gezellige sfeer om ’s avonds een cocktail te drinken.

 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

  • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
  • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
  • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
  • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
  • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
  • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

Extra informatie

Vertrek vanuit

Affligem, Brugge, Erpe Mere, Gentbrugge, Kortrijk, Roeselare