18/12 tot 20/12 KERST IN DE ELZAS meerdaagse busreis voor individuele inschrijvingen

ID 26

345

Prijs/persoon

3-DAAGSE BUSREIS VOOR INDIVIDUELE INSCHRIJVINGEN

Vrijdag 18 december tot en met zondag 20 december 2020

Kerst in de Elzas

€ 345,00 per persoon

-€45,00 per kind tot 12 jaar bij verblijf op de kamer van de ouders (max. 1 kind per kamer bij de ouders)

+€60,00 toeslag single kamer

3-DAAGSE BUSREIS VOOR INDIVIDUELE INSCHRIJVINGEN

Vrijdag 18 december tot en met zondag 20 december 2020

Kerst in de Elzas

€ 345,00 per persoon

-€45,00 per kind tot 12 jaar bij verblijf op de kamer van de ouders (max. 1 kind per kamer bij de ouders)

+€60,00 toeslag single kamer

DE MOOISTE KERST BELEVING  IN DE ELZAS OP EEN LANG WEEKEND!

Kerst MET NET DAT TIKKELTJE MEER!

Saint Nicolas te Nancy – Riquewihr, de meest typische kerstbeleving, terug naar de middeleeuwen in Kaysersberg – genieten in feeëriek verlicht Colmar – Op de berg naar Saint Odile en afsluiten met de Crèche de Légende te Obernai

 Dag 1 : Vrijdag 18 december 2020 Eerste kennismaking met de kerstsfeer op de MARCHE SAINT NICOLAS in Nancy- via Baccarat naar hartje Elzas

Vanuit de verschillende opstapplaatsen via Namen rijden we met de bus naar Luxemburg – onderweg wordt halt gehouden voor een vrij ontbijt. Voorbij het Groot-Hertogdom Luxemburg gaat het richting Nancy, waar we tegen de middag aankomen. De Marché Saint-Nicolas is een niet te missen starter voor dit kerstweekend! Op het schitterende Charles III-plein en vlakbij de overdekte markt ontdek je de fijnste kerstlekkernijen zoals allerhande gekruide koeken – warme wijn – maar ook heel veel cadeautjes bij lokale ‘artiesten’. Na deze unieke eerste ervaring nemen we de bus en rijden via Baccarat (met korte stop bij de Kristalwinkels – een cadeau-idee?). Daarna gaat het  naar Mutzig naar ons hotel.

Dag 2 : Zaterdag 19 december 2020- Nergens betere kerstsfeer als in Riquewihr – terug naar de middeleeuwen in Kaysersberg en afsluiten in het mooist verlichte stadje van de Elzas : COLMAR

Vandaag staan 3 plekjes op het programma. We rijden via de mooie ‘Route du Vin’ en beginnen onze daguitstap bij één van de mooiste dorpjes in de Elzas – Riquewihr – daarna gaat het richting Kaysersberg – het stadje van Dokter Schweizer – waar we tijd hebben voor ons vrij middagmaal en in de namiddag staat Colmar – met het mooie ‘Petite Venise’ op het programma. Het wordt een dag van heel veel mooie kerstbelevingen en een avondwandeling – na het avondeten in een plaatselijk restaurant, in het mooie verlichte Colmar, –  mag zeker niet ontbreken!

Dag 3 : Zondag 20 december 2020 – Saint Odile waakt over de vlakte van de RIJN en de Crèche de Légende in Obernai als afsluiter

We beginnen met een bezoek aan de Mont Saint-Odile – de abdij waar Saint-Odile, de patroonheilige van de Elzas, begraven ligt. We genieten van het schitterende uitzicht en bij helder weer zien we heel de vlakte van de Rijn en zien we zelfs helemaal in de verte het Zwarte Woud. Na dit bezoek rijden we tot Obernai – bekend om zijn Crèche de légende,  waar we halt houden voor het vrije middagmaal en onze laatste kerstmomenten meepikken. Daarna gaat onze busreis via Straatsburg en Metz richting Luxemburg met een korte stop voor een vrij avondeten en zo door tot de verschillende afstapplaatsen.

HOTEL L’OURS DE MUTZIG  3*

Het vriendelijke en comfortabele hotel L’Ours De Mutzig ligt in de Elzas, aan het begin van de wijnroute, op slechts 20 minuten rijden van Straatsburg en op 45 minuten rijden van Colmar.

De kamers zijn volledig uitgerust met een satelliet-tv en hebben een bureau en een eigen badkamer. Tot de faciliteiten van het hotel behoren een traditioneel ingerichte receptie met een open haard, vergaderzalen en een tuin met een buitenzwembad. Er wordt elke ochtend een ontbijt geserveerd.

Het restaurants van hotel Ours is open voor diner en biedt smakelijke lokale gerechten in een traditionele brasserie-omgeving.

Het hotel heeft een centrale en rustige ligging in het centrum van Mutzig en is ideaal voor het verkennen van het culturele en historische erfgoed in de streek.

 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Unieke kerstmarktenreis volgens programma hierboven vermeld
 • Reis uitgevoerd door luxe car voorzien van toilet, bar, airco en dvd
 • Begeleiding door professionele gids – gespecialiseerd in de streek
 • Verblijf in 3* hotel L’OURS DE MUTZIG
 • Reis in half pension – Ontbijtbuffet en avondeten zoals beschreven in het programma – in hotel 1ste avond en in Colmar restaurant 2de avond
 • Verblijfstax Mutzig
 • Baantaxen en parkings
 • Btw en garantiefonds reizen
 • Middagmalen
 • Dranken bij het avondmaal
 • Annulatie- en bijstandsverzekering € 35.00 per persoon

18/12 tot 20/12 KERST IN DE ELZAS meerdaagse busreis voor individuele inschrijvingen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email