FRANKRIJK – KASTELEN VAN DE LOIRE – 5 DAGEN

735

KASTELEN VAN DE LOIRE meerdaagse busreis

Kasteelromantiek aan de ‘wilde’ rivier

19 tot en met 23 juli 2021 meerdaagse busreis met Viamundi

€ 735.00 per persoon

Toeslag single kamer : € 150.00 per persoon

Wissen
Artikelnummer: MVFR0005 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

KASTELEN VAN DE LOIRE meerdaagse busreis

Kasteelromantiek aan de ‘wilde’ rivier

19 tot en met 23 juli 2021 meerdaagse busreis met Viamundi

€ 735.00 per persoon

Toeslag single kamer : € 150.00 per persoon

Dag 1: Maandag 19 juli 2021  – België – Orléans – Loire – Tours  

We vertrekken op deze meerdaagse busreis vanuit de verschillende opstapplaatsen in België en rijden we via Parijs naar Orléans. We nemen tijd voor een vrij  middagmaal in Orléans en aansluitend brengen we een kort bezoek aan de stad van Jeanne d’Arc. Daarna gaat het verder via de Loire naar Tours – onze verblijfsplaats. We verkennen de oude stad met onze gids – en voor de liefhebbers is er ook een treintje dat op een gemakkelijke manier heel de stad laat zien.  Aansluitend naar Jou2-les-Tours voor avondmaal en overnachting in hotel Chéops 3*


Dag 2: Dinsdag 20 juli 2021 – Chenonceaux en Amboise

’s Morgens staat een boottocht op de Cher op ons programma. We genieten van een sprookjesachtig uitzicht op het kasteel van Chenonceau dat we later in de voormiddag ook bezoeken. Tegen de middag is er vrije tijd in Amboise. Nadien even de stad verkennen en een korte wandeling maken ‘In het spoor van Leonardo Da Vinci’ Op de terugweg houden we halt in Vouvray waar we de lekkere Loire-wijnen gaan proeven. Daarna terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 3 : Woensdag 21 juli 2021 – Chambord en Cheverny

Imposant troont het kasteel van Chambord, met zijn 1001 torens, over de Cosson-rivier. We brengen geen bezoek binnenin, maar staan des te meer versteld  van de ongelofelijke buitenkant ! Even tijd om te verpozen en te genieten van een vrij middagmaal voor we richting Cheverny gaan. Ook hier is het weer een waar plaatje. Schitterende tuinen en voor de liefhebbers, binnenin, schitterend mooi ingerichte kamers. Maar de highlight hier zijn zeker de jachthonden die op het domein hun kennel hebben. Dit is het mooie extraatje voor deze dag.  Het avondeten vandaag geniet je in een restaurant in een tufsteengrot, een aparte belevenis.


Dag 4 : Donderdag 22 juli 2021 – Villandry en Azay-le-Rideau

In de voormiddag staan de tuinen van Villandry op het programma. Deze renaissance-tuinen zijn schitterend aangelegd in verschillende etages en tonen ons hoe ongelofelijk mooi de combinatie van bloemen en groenten samen uitvalt. We houden een stop in het romantische dorpje Azay-le-Rideau waar het kleine kasteeltje liefdevol weerspiegelt in het water van de rivier de Indre. ’s Middags staat er een lekker middagmaal op een boerderij op het programma, waarna we weer richting Tours gaan voor nog wat vrije tijd in de oude stad, voor we terug gaan naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 5 : Vrijdag 23 juli 2021 – Tours – Chartres – België

Na het ontbijt is het tijd om weer huiswaarts te keren maar niet voor we nog een bezoek aan Chartres gebracht hebben.  In de kathedraal zien we immers de mooiste ‘blauwe’ brandglasramen ter wereld. Nooit is het geheim van het ‘bleu de Chartres’ achterhaald, nergens vind je zo’n schitterende brandglasramen. Hier is er ook vrije tijd voorzien voor het middagmaal voor we via Parijs weer naar België terug keren, nagenietend van een prachtige meerdaagse busreis.

HOTEL Brit Hotel Tours Sud – Le Cheops 3*

Het Brit Hotel Tours Sud – Le Cheops ligt in de stad Joué-lès-Tours, in de Loire-vallei, op 7 km van het centrum van Tours. De tramhalte pal tegenover biedt een directe verbinding met het stadscentrum. WiFi is gratis in alle ruimtes.

De kamers van het Brit Hotel Tours Sud – Le Cheops hebben een bureau, een eigen badkamer met een haardroger en een flatscreen-tv met satellietzenders.

Elke dag wordt een ontbijtbuffet verzorgd. Het restaurant van het Cheops serveert traditionele gerechten, bereid met verse ingrediënten. Het Bocobrit Menu is op elk moment van de dag beschikbaar.

De receptie is 24 uur per dag geopend.

 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

  • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
  • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
  • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
  • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
  • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
  • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

Extra informatie

Vertrek vanuit

Affligem, Brugge, Erpe Mere, Gentbrugge, Kortrijk, Roeselare