20/09 tot 24/09/21 FIETSEN IN HET RUHRGEBIED meerdaagse fietsvakantie

MVDU0004

575

Prijs/persoon

FIETSEN IN HET RUHRGEBIED meerdaagse fietsvakantie

20 tot en met 24 september 2021

DUITSE INDUSTRIE WORDT NATUURPARK    5-daagse begeleide fietsvakantie & ontdekkingsreis

€ 575.00 per persoon in dubbele kamer

€ 120.00 toeslag single kamer 

FIETSEN IN HET RUHRGEBIED meerdaagse fietsvakantie

20 tot en met 24 september 2021

DUITSE INDUSTRIE WORDT NATUURPARK  5-daagse begeleide fietsvakantie & ontdekkingsreis

€ 575.00 per persoon in dubbele kamer

€ 120.00 toeslag single kamer 

Dag 1: Maandag 20 september 2021 : België – Duisburg – Dortmund

We vertrekken op Viamundi fietsvakantie richting Antwerpen en zo verder doorheen Nederland, via Eindhoven en Venlo naar Duitsland toe. In de voormiddag staat een verrassend bezoek op het programma: Tiger & Turtle.

Hebben jullie al ooit in een 8-baan gewandeld ? Wel nu ben je aan de beurt !  Het is een unieke belevenis vlakbij Duisburg, waar we vrije tijd hebben in de binnenstad voor het middageten. Na de middag rijden we tot Dortmund waar we de 2de grootste bierstad ter wereld bezoeken. Het Westfalenpark, het bekende voetbalstadion Signal Iduna Park en het Dortmunder U-gebouw zijn niet te missen highlights. Na deze onbekende verkenning gaat het naar het Achat Hotel Bochum Dortmund 3* voor avondmaal en overnachting.


Dag 2: Dinsdag 21 september  2021 :  Fietstocht  Bochum – Baldeney Meer en Villa Hügel

Na het ontbijt vertrekken we direct met de fiets vanuit het hotel over de Harpener Teiche en het Umminger Meer naar het Kemnader Meer. Vanaf hier volgen we de loop van de Ruhr voorbij Hattlingen en de Zuidelijke stadsdelen van Bochum. Verder voorbij Essen-Steele en het wondermooie Heisinger Rhurauen tot aan het Baldeney Meer.

Daarna gaat het verder langs de noordoever tot de Sud-Tirol-Stube vlakbij de Villa Hügel: de vroegere woning van de rijke industriële Krupp-familie  In de Sud-Tirol-Stube is er mogelijkheid om een late middagsnack te eten. Daarna staat het geleid bezoek aan de Villa Hügel op het programma. Na dit bezoek brengt de bus ons terug naar Bochum voor avondmaal en overnachting in het hotel.

(Fietstijd : 3-4 uur – 250 hoogtemeters bergop en 200 meter bergaf – 48 km)


Dag 3 : Woensdag 22 september 2021 : Fietstocht Bochum – Zeche Zollverein – Nordsternpark – Oberhausen

Vandaag brengt de fietstocht ons langsheen de wondermooie Grummer Teiche, voorbij mooie tuinen en vakwerkhuizen. We passeren de oude mijnsite ‘Dahlhauser Heide’, één der grootst bewaarde mijnsites in het Ruhrgebied. Van daaruit gaat het verder over de oude spoorweglijn en de Zollverein-fietsweg tot het UNESCO Werelderfgoed ‘Zeche Zollverein’.

Natuurlijk mag een bezoek aan de door Friedrich Schinkel ontworpen steenkoolmijn, ooit de grootste steenkoolmijn in Essen, niet ontbreken op ons programma. Aansluitend fietsen we verder over de ‘Nordsternweg’ naar het Nordsternpark aan het Rijn-Herne- Kanaal. Van hier voert de weg ons overwegend langs het Rijn-Herne-Kanaal naar ‘Neuen Mitte’ in Oberhausen, het nieuwe stadsdeel met het bekende inkoopcenter en de Gasometer. Daar pikt de bus ons op om ons terug naar het hotel te brengen.

(Fietstijd : 4 uur – 140 meter bergop en 230 meter bergaf – 47 km)


Dag 4 : Donderdag 23 september : Fietstocht  : Hattingen – Wuppertal – Velbert – Heiligenhaus – Essen-Ketwig

Op de 4de dag van onze reis brengt de fietstocht ons vanuit Hattingen over de route van de vroegere kolenspoorlijn richting Wuppertal. Doorheen de meer als 700 meter lange Tunnel Schee komen we op de ‘Nordbahnspoorwegberm’ die de stad Wuppertal doorkruist. Aansluitend rijden we naar Wülfrath, over Velbert en Heiligenhaus terug in het Ruhrdal naar het mooie vakwerkstadje Essen-Kettwig. Hier is er tijd voorzien om de mooie oude binnenstad te verkennen en met een lekkere koffie en een stuk taart na te genieten van deze schitterende fietstocht. Daarna komt de bus komt ons oppikken en gaan we terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

(Fietstijd : 5-6 uur – 73 meter bergop en 760 meter bergaf – 60 km)


Dag 5 : Vrijdag 24 september : Bochum – Düsseldorf – België

Na het ontbijt en éénmaal uitgecheckt rijden we naar Düsseldorf, de schitterende stad aan de Rijn!  Moderne architectuur, zoals de Gehry Bauten, beter bekend als de dansende huizen of het Colorium. De veelkleurige blokkendoos met de Ratschlagfiguren die er op klimmen, mogen we op deze reis niet missen.

Een bezoek aan de St Maximiliankirche mag zeker niet ontbreken. En op de Carlsplatz nodigen de vele kraampjes uit tot een lekkere lunch !  Na de middag is er natuurlijk nog tijd op de Königsallee en in de Kö-bogen: de overdekte winkelgalerijen  Na deze mooie afsluiter is het tijd om tevreden naar huis terug te keren van deze boeiende fietsvakantie.


ACHAT HOTEL BOCHUM DORTMUND 3*

Dit hotel ligt ten oosten van Bochum, naast spacentrum MediTherme en op 10 minuten wandelen van winkelcentrum Ruhr Park. Het biedt moderne kamers, gratis parkeergelegenheid en goede verbindingen met de snelwegen A40 en A43.

Alle kamers van het ACHAT Hotel Bochum Dortmund zijn voorzien van een satelliet-tv en een eigen badkamer. Er is gratis WiFi beschikbaar in alle ruimtes.

Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet geserveerd in het ACHAT Hotel Bochum Dortmund. Het hotel beschikt ook over een bar.

Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN (max. 30 deelnemers)

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Programma zoals hierboven vermeld
 • Fietsbegeleider, reisgids gespecialiseerd in de streek
 • Half Pension in Achat Hotel Bochum 3* in Dortmund
 • Bezoek met gids aan Villa Hügel
 • Bezoek met gids aan Zeche-Zollverein
 • Reis in luxe car voorzien van airco, bar, toilet en dvd-speler
 • Fietsaanhangwagen
 • Baantaxen  Duitsland
 • Btw
 • Garantiefonds reizen
 • Middagmalen
 • Dranken bij het avondeten
 • Niet vermelde bezoeken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10 % van de reissom)

20/09 tot 24/09/21 FIETSEN IN HET RUHRGEBIED meerdaagse fietsvakantie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?