ZWITSERLAND – GLACIER EXPRESS MYTHISCHE TREINEN – 5 DAGEN

895

MEERDAAGSE REIS

21 tot en met 25 juli 2021

ZWITSERLAND GLACIER EXPRESS MYTHISCHE TREINEN meerdaagse reis

BERNINA  & GLACIER EXPRESS MYTHISCHE TREINREIZEN IN MAGISCH ZWITSERLAND

€ 895.00 per persoon in dubbele kamer

Toeslag single kamer : € 90.00

Toeslag single kamer : € 100.00

Wissen
Artikelnummer: MVCH0001 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

MEERDAAGSE REIS

21 tot en met 25 juli 2021

ZWITSERLAND GLACIER EXPRESS MYTHISCHE TREINEN meerdaagse reis

BERNINA  & GLACIER EXPRESS MYTHISCHE TREINREIZEN IN MAGISCH ZWITSERLAND

€ 895.00 per persoon in dubbele kamer

Toeslag single kamer : € 90.00

Dag 1: woensdag 21 juli – heenreis – België – Davos

Vertrek vanuit de verschillende opstapplaatsen – rit via Luxemburg, de Vogezen en de Elzas – voorbij Straatsburg en Colmar verder naar de grens met Zwitserland. Daarna gaat het verder via Basel en Zürich naar Davos voor avondmaal en overnachting.


Dag 2: donderdag 22 juli – Bernina-Express

We rijden naar het bekende vakantie-oord Sankt Moritz waar we de legendarische Bernina-Express nemen. Een 2 ½ uur durende, spectaculaire treinreis over stoutmoedige viaducten, ongerepte berglandschappen en voorbij machtige gletsjers over de  2 253 meter hoge Bernina-pas. Daarna gaat het via een bochtig parcours terug naar beneden en zo naar Italië naar Tirano – het einde van de treinrit. Hier is er dan tijd voor een lekker middagmaal en om dit schilderachtige stadje, bekend voor zijn wijn en prachtige kathedraal,  te verkennen. Daarna nemen we de autocar voor de rit naar Davos terug. Avondmaal en overnachting in het hotel. 


Dag 3 : vrijdag 23 juli – Davos

Een dag verpozen midden de schitterende ‘bergwereld’ De gids neemt je vandaag mee op ontdekking ! Davos heeft voor elk wat wils ! Een prachtige wandeling bij het meer – even de bergen in – of genieten van een prachtig museum met expressionistische kunst – alles kan – niets moet op deze ‘ontspannende’ dag in Davos ! Met je Davos-Klosters Card kan je tal van activiteiten gaan doen – en dat allemaal gratis ! Vrije tijd voor eigen ontdekking en aansluitend naar het hotel voor avondmaal en overnachting. 


Dag 4 : zaterdag 24 juli – de Glacier Express

Met de ‘langzaamste sneltrein’ ter wereld beleven we vandaag een unieke panorama-rit door de imposante Zwitserse Bergwereld. Reeds 1930 belooft een rit met de Glacier Express pure fascinatie. In Tiefencastel begint de 3 uur durende rit door talrijke tunnels en over imposante bruggen. Leun  achterover en geniet van indrukwekkende uitzichten op door sneeuw bedekte Alpentoppen, bloeiende weiden en glinsterende stromen. Tot de absolute highlights behoren de imposante  Rheinkloof – bekend als Grand Canyon van Zwitserland  evenals de  2 033 meter hoge Oberalppass die naar het dal van het mondaine Andermatt leidt. Hier, in Andermatt aan de Sint Gotthard, is er vrije tijd voorzien voor de autocar ons terug brengt naar Davos. Avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag 5 : zondag 25 juli-  Terugreis Davos – België

Vertrek vanuit Chur- via Zürich naar Basel. Verder door Frankrijk – doorheen de Elzas – voorbij Colmar, Straatsburg en Metz tot Luxemburg en zo verder door tot België en de verschillende afstapplaatsen.

 


HOTEL  TURMHOTEL VICTORIA DAVOS  4 *

Turmhotel Victoria in Davos ligt zeer dicht bij de Parsenn-kabelbaan, het treinstation Davos Dorf en vele winkelmogelijkheden. Je vindt er een spa en 2 restaurants. Het restaurant La Terrasse serveert internationale gerechten. Bij Kirchner’s Stübli kan je genieten van tal van fondues en vleeswaren die op een hete steenplaat bereid worden. De bar Turmstübli in alpine stijl heeft een open haard. De kamers van Turmhotel Victoria zijn voorzien van kabel-tv, een minibar, een kluisje en een badkamer.


 Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

  • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
  • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
  • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
  • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
  • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
  • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

Extra informatie

Vertrek vanuit

Affligem, Brugge, Erpe Mere, Gentbrugge, Kortrijk, Roeselare