22/08 tot 25/08/21 FIETSEN LANGS DE MOEZEL meerdaagse fietsvakantie

MVDU0003

449

Prijs/persoon

FIETSEN LANGS DE MOEZEL  SAAR  EN  SAUER

meerdaagse fietsvakantie

22 tot en met 25 augustus 2021

De romantisch kronkelende Moezel : 4-daagse begeleide fietsvakantie

€ 449.00 per persoon in dubbele kamer

€ 110.00 toeslag single kamer 

FIETSEN LANGS DE MOEZEL  SAAR  EN  SAUER meerdaagse fietsvakantie

22 tot en met 25 augustus 2021

De romantisch kronkelende Moezel : 4-daagse begeleide fietsvakantie

€ 449.00 per persoon in dubbele kamer

€ 110.00 toeslag single kamer 

Deze vierdaagse fietsvakantie krijgt een extra accent dankzij de interessante toeristische steden zoals Trier, Echternach en  Saarburg. Fietsen langs de vlakke fietspaden van de Moezel en zijn zijrivieren is een sportieve verademing van formaat.

DAG 1: Zondag 22 augustus 2021 (50 km)

We starten in de vroege morgen met de fietsen in de aanhangwagen voor een autocar rit van ongeveer 350 km naar het Duitse plaatsje Perl aan de Moezel. Na een heerlijke lunch starten we onze fietstocht van ongeveer 50 km langs een afgescheiden fietspad van de Moezel die hier de grens uitmaakt van Luxemburg en Duitsland. Na een middagpauze fietsen we verder in het Moezeldal geflankeerd door onmetelijke wijngaarden. Via enkele dorpjes bereiken we ons hotel in Trier. Na installatie wacht ons het avondmaal en overnachting. Een fris Moezelwijntje kan dan toch deugd doen!


DAG 2: Maandag 23 augustus 2021 (70 km)

Na een versterkend ontbijt springen we op onze opgeladen fietsen en rijden we naar Oberbillig waar we met de veerboot de Moezel oversteken en vervolgens de krinkelende loop van de rivier de Sauer volgen tot in Echternach. Echternach die  wereldberoemde is om  zijn eigenaardige jaarlijkse springprocessie ter ere van de heilige Willibrord, de genezer van de epilepsie. Na onze lunch besteden we wat vrije tijd in het gezellige centrum om daarna via dezelfde weg terug te keren naar Wasserbillig voor de veerboot naar de overkant van de Moezel. Een kort fietstochtje scheidt ons nog naar het  hotel.


DAG 3: Dinsdag 24 augustus 2021 (70 km)

Vandaag verlaten we de Moezel om langs een andere mooie zijrivier de Saar te fietsen tot in het toeristische Saarburg voor een uitgebreide pauze. De meer geoefende fietsers kunnen een poging wagen om de top van de burchtruïne te bereiken vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over de stad, de Saar en de omgeving. Na de lunch breien we al fietsend nog een eind  aan de Saar om dan via de overkant het fietspad terug te nemen richting Konz en Trier. Een rustig groen natuurgebied van een afgesloten meander van de Saar nemen we als afsluiter er nog graag mee.


DAG 4: Woensdag 25 augustus 2021

De historische stad Trier nodigt ons uit voor een grondige verkenning met de fiets. Die mogen we dus zeker niet links laten liggen.  Achtereenvolgens bezoeken we de beroemde Romeinse Porta Nigra. Verder fietsen  of wandelen we naar de belangrijke toeristische plaatsen van de stad: Dom, Lieve Vrouwenkerk, Basilika met zijn prachtig park, Hauptmarkt …. Na wat vrije tijd en een vrije lunch zit de fietsvakantie erop… We laden onze fietsen op de aanhangwagen en vertrekken we met de autocar naar Vlaanderen.


BEST WESTERN HOTEL TRIER CITY 4*

Het hotel ligt naast het expositiecentrum Europahalle Trier, op 15 minuten wandelen van de Romeinse poort Porta Nigra. Best Western Hotel Trier City biedt gratis WiFi en kamers met een 32-inch flatscreen-tv.

De kamers van Best Western Hotel Trier City hebben een moderne inrichting en een informele sfeer met een gezellige fauteuil en een bureau. Alle kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met een regendouche. Gasten kunnen genieten van gratis Sky-sportzenders in alle kamers en in de lobby.

Het ontbijt wordt geserveerd in de lichte bistro-achtige lounge met houten vloeren. Er is tevens een gezellige bar en een  rustig terras.

Het hotel heeft ook een Amerikaanse pooltafel.

Best Western Hotel ligt naast het belangrijkste winkelgebied van Trier, op 8 minuten wandelen van de rivier de Moezel. De afstand naar het centraal station van Trier bedraagt 1,5 km.

Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN (max. 30 deelnemers)

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Goed uitgeruste aanhangwagen met alle voorzieningen voor de berging van elektrische fietsen
 • Verblijf in Best Western Hotel City Trier 4* hotel in Trier
 • Reis in half pension – ontbijtbuffet, 3-gangenavondmaal in een restaurant in de buurt van het hotel
 • Begeleiding door Jan Dewilde – gespecialiseerde gids in de streek en Fietsvakantie
 • Bezoeken zoals vermeld in het programma
 • Reis in luxe car voorzien van airco, bar, toilet en dvd-speler
 • Baantaxen en parkings Duitsland
 • Btw
 • Garantiefonds reizen
 • Dranken bij het avondeten
 • Middagmalen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10 % van de reissom)

Optioneel bij te boeken :

 • Middagmalen : 4 typische Duitse gerechten – 1 schotel met drankje inbegrepen

22/08 tot 25/08/21 FIETSEN LANGS DE MOEZEL meerdaagse fietsvakantie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email