27/02 tot 28/02/21 HELMOND & HARRY GRUYAERT retrospective meerdaagse reis

MVNL0003

295

Prijs/persoon

Meerdaagse reis Viamundi Cultuur

27 en 28 februari 2021

HELMOND EN HARRY GRUYAERT

Tentoonstelling fotograaf Harry Gruyaert – Retrospective meerdaagse reis

€ 295.00 per persoon

Toeslag single kamer : € 35.00 per persoon

Geniet van deze 2-daagse busreis boordevol cultuur.

Meerdaagse reis Viamundi Cultuur

HELMOND EN HARRY GRUYAERT meerdaagse reis

Tentoonstelling fotograaf Harry Gruyaert – Retrospective 

27 en 28 februari 2021

€ 295.00 per persoon

Toeslag single kamer : € 35.00 per persoon

Op deze meerdaagse reis ontdekken we in Museum Helmond de eerste overzichtstentoonstelling  (die loopt van 29 september 2020 tot en met 28 februari 2021) van de Belgische Magnum-fotograaf Harry Gruyaert in Nederland. Gruyaert werd in 1941 in Antwerpen geboren en geldt als dé Europese pionier van de kleurenfotografie. De oorsprong van al Gruyaerts werk, is eenvoudigweg de alledaagse leefomgeving. Hij fotografeert zowel de hectiek van de straat als de stilte van een kustlandschap. We combineren op deze busreis een bezoek aan de stad Helmond en aan de tentoonstelling van Harry Gruyaert.

Dag 1: zaterdag 27 februari

Vertrek vanuit de verschillende opstapplaatsen naar Helmond voor deze meerdaagse cultuur busreis. We worden hartelijk onthaald in het Kasteel van Helmond en genieten van een uitgebreide High Tea met warme en koude hapjes. Zo zijn we helemaal klaar voor ons gegidst bezoek aan het kasteel! Het stadskasteel dat in hartje centrum ligt, kent een eeuwenoud verhaal. Hoe werd het gebouwd, wie leefden er? Je ontdekt het allemaal samen met de kasteelgids, die ook graag al jouw vragen beantwoord.

Na het bezoek rest ons nog wat vrije tijd om de stad te verkennen of een terrasje te doen. Daarna gaan we naar ons Golden Tulip 4* verblijfshotel dat heel gunstig gelegen is en waar we ’s avonds ook dineren.


Dag 2: zondag 28 februari

Uitgebreid ontbijtbuffet en check-out hotel.

Om 11 uur wacht de koffie met dagvers gebak ons op in het kasteel. We wandelen daarna (kort stukje) naar de kunsthal Helmond. Samen met de museumdocent bezoeken we de tentoonstelling van Harry Gruyaert. In Gruyaerts fotografie zien we verzadigde kleuren, met vaak opvallende accenten in rood, groen of blauw. Daarnaast bepalen licht en contrasten zoals clair-obscur veelal de beleving van zijn foto’s.

In de typisch Belgische traditie aanschouwt Gruyaert – net als René Magritte,  Marcel Broodthaers  en James Ensor – de wereld door een surrealistische bril.    Maar waar Ensor kiest voor maskers, verklede personages, skeletten en groteske optochten, zijn dat bij Gruyaert opvallende gewaden, hoofddeksels, plots aanwezige ballonnen en wachtende personages.

‘Harry Gruyaert – Retrospective’ toont meer dan 120 fotowerken. Te zien zijn onder meer zijn series in Las Vegas, Rusland, Marokko, India en natuurlijk België. Uit zijn alom bejubelde serie kustlandschappen met de titel ‘Rivages’ wordt een ruime keuze getoond.  Daarnaast worden er diverse digitale diaprojecties vertoond, begeleid door muziek: de recente dubbelprojectie ‘Made in Belgium’, zijn fascinerende serie ‘Last Call’ over vliegvelden, zijn poëtische serie ‘Irish Summers’  én de recente documentaire over de fotograaf uit 2019.

“Ik heb geen boodschap, ik wil geen verhaal vertellen met mijn foto’s. Ik ben geen journalistiek fotograaf. Ik bedoel niet, ik werk alleen voor mezelf, voor mijn persoonlijk plezier, mijn eigen ontdekking. (…) En verder heeft iedereen zijn interpretatie. Voor mij gaat beeldende kunst om emotie.”  Harry Gruyaert in De Standaard, 2018

Na dit boeiende bezoek nemen we hebben we tijd voor een vrij bezoek aan de stad, of gaan we met onze gids samen de stad verkennen. We sluiten deze boeiende meerdaagse cultuurreis voldaan af en keren terug naar onze afstapplaats.


HOTEL  4* West Ende GOLDEN TULIP in centrum Helmond

Uw verblijf met échte Brabantse gastvrijheid

Golden Tulip Hotel West-Ende ligt midden in het prachtige centrum van Helmond, op 200 meter afstand van het kasteel van Helmond met de mooie kasteeltuin.  Het hotel is een monumentale, voormalige fabrikanten villa uit 1880, het heeft een gezellig terras aan de straatzijde, gratis Wifi en restaurant “Brasserie Rubenshof” waar ze de heerlijkste streekgerechten serveren.
De villa was van familie Bogaers van de textielfabrikantencombinatie Wesselman, Bogaers en Sanders.

Alle kamers van het Golden Tulip Hotel West-Ende zijn voorzien van een flatscreen-tv met kabelzenders, airconditioning, koffie en thee voorziening en haardroger. Sommige kamers hebben zelfs een badkamer met een spabad.

Je kan kiezen uit volgende opstapplaatsen:

 • Kortrijk Carpool Cowboy Henk: (Roggelaan 1)
 • Gentbrugge P&R Arsenaal: (Brusselsesteenweg)
 • Roeselare Beveren aan de kerk (Heilig Kruisplein)
 • Erpe-Mere Carpoolparking (Oudenaardsesteenweg)
 • Brugge Parking Kinepolis (Koning Albert I-laan 200)
 • Affligem Carpoolparking (Molenstraat)

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS PER REIS: 25 PERSONEN

Indien we dit minimum aantal niet bereikt hebben, zijn we genoodzaakt om de reis te annuleren. Je wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, minimum twee weken voor vertrek. Er kan door de reiziger geen aanspraak gemaakt worden op enige schadeloosstelling.

 • Programma zoals hierboven vermeld
 • Reisbegeleiding voor de 2 volle dagen
 • High tea op dag 1
 • Bezoek aan het kasteel Helmond met kasteelgids
 • Bezoek aan de tentoonstelling Harry Gruyaert met museumdocent
 • Ontvangst met koffie en gebak op dag 2
 • Bezoek aan de stad Helmond met onze gids
 • Overnachting en diner in Hotel 4* in het centrum van Helmond
 • Uitgebreid ontbijtbuffet op zondag in het hotel
 • Reis in luxe car voorzien van airco, bar, toilet en dvd-speler
 • Btw en garantiefonds reizen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde bezoeken
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (10 % van de reissom)

27/02 tot 28/02/21 HELMOND & HARRY GRUYAERT retrospective meerdaagse reis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode MVNL0003 Soort reis , , Tags ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?