Faluintjesstreek - Aalst - Carnaval

OVL 15

4058

De geschiedenis van het carnaval en de Faluintjesstreek

Leer het bekende Aalst Carnaval beter kennen door een bezoek aan het carnavalsmuseum en de carnavalswerkhallen. Daarna maak je aan de hand van een rondrit kennis met de Faluintjesstreek.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Faluintjesstreek
Het carnavalsmuseum

Een bezoek aan het carnavalsmuseum en de carnavalswerkhallen is ideaal om het alom bekende Aalst Carnaval beter te leren kennen.
In ‘t Gasthuys – Stedelijk Museum leren we meer over het ontstaan en de geschiedenis van Aalst Carnaval. Daarna bekijken we een korte film met impressies van 3 dagen Carnaval. We eindigen met een bezoek aan de carnavalswerkhallen, waar we zien hoe de creativiteit van de Aalstenaar vorm krijgt in de praalwagens.


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant in de buurt.

Rondrit Faluintjesstreek

Onderweg zien we de voornaamste bezienswaardigheden van de Faluintjesstreek zoals de Sint-Gudulakapel en het waterkasteel in Moorsel, de Margarethakerk in Baardegem, het hopmonument en de zandsteen vlakbij de Walburgakerk op het dorpsplein van Meldert. Nadien is er nog vrije tijd op de markt in Aalst.


Suggestie – Het wel en wee van de brandweer 

Een bezoekje aan het brandweermuseum in Erembodegem is zeker de moeite waard. Een unieke collectie glimmende brandweervoertuigen, een immense verzameling van blusmateriaal en een indrukwekkend gerestaureerd beeld die uniek is in binnen- en buitenland! Bij een bezoek krijg je uitgebreide info en boeiende verhalen. Je krijgt eveneens een demonstratie van een frituurbrand en hoe die vakkundig wordt geblust natuurlijk! (prijs op aanvraag)

Suggestie –  Stokerij De Moor

Likeur- en Wijnhandel De Moor is een familiebedrijf dat sinds 1910 garant staat voor een ruim assortiment aan wijnen, champagnes, spirits en likeuren. De passie voor wijn en gedistilleerd en de ondernemerszin werd hen dan ook met de paplepel ingegeven. Samen met een sterke familieband drijft dit de vierde en de vijfde generatie om het elke dag opnieuw nog beter te willen doen. Stokerij de Moor verrast u met een uitgebreid gamma producten uit het stomende, borrelende hart van hun familiebedrijf. De Stokerij heeft een aangename winkel waar veel aandacht geschonken wordt aan kwaliteit en productkennis. De Moor neemt je graag mee op verkenning. (prijs op aanvraag)

Voor verenigingen, families, vrienden en bedrijven

  • Bezoek aan het carnavalsmuseum en werkhallen
  • Middagmaal met drie gangen
  • Rondrit met lokale gids
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Faluintjesstreek - Aalst - Carnaval

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode OVL 15 Soort reis , , Tags ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?