Antwerpse Kempen

ANT 10

5883

Ezels en Teuten in de Antwerpse Kempen

We vertoeven in het grensgebied en doorkruisen enkele typische Noord-Brabantse dorpjes voorgaand aan ons zeer interessant bezoek aan een ezelfarm. Na de lunch maak je onder deskundige begeleiding kennis met de “Teuten” …

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen

Ezels en Teuten in de Antwerpse Kempen

Een geleid bezoek aan een ezelfarm

We vertoeven in het grensgebied en doorkruisen enkele typische Noord-Brabantse dorpjes voordat we halt houden in een ezelfarm, waar we ontvangen worden met 2 kopjes koffie of thee en een lekker stuk gebak. Hier vertelt de boer een boeiend en ludiek verhaal over “zijn” ezels, veertien in totaal waarvan 3 reuze-ezels. En wat kunnen juist deze supergrote exemplaren heerlijk knuffelen! De verschillende ezelrassen, ezelinnenmelk, de cosmeticaproducten die ervan gemaakt worden, ezelcoaching, ezelwandelingen…boeiende items.


Een driegangenmenu wordt u geserveerd in een restaurant in de omgeving.

Teutentocht met bezoek aan een prachtige natuurtuin

Tijdens de namiddagrit vertelt de gids uitvoerig over de Teuten. Je doorkruist de streek waar deze mobiele handelaars destijds thuiskwamen nadat ze “in den vreemde” hun waren hadden verkocht. Groene wegen brengen ons tot in een uitgestrekte natuurtuin, bestaande uit een biologische moestuin, een wilde siertuin en een wilde plantentuin met dierenburchten. Je zal versteld staan van de variëteit van geuren en kleuren. Bij dit alles hoort een deskundige uitleg. Je bevindt je in een oase van rust waar je, als afsluitertje, kan genieten van een drankje of een lekker ijsje (niet inbegrepen)


Suggestie – Een geleid bezoek aan een struisvogelboerderij

We doorkruisen enkele typische Brabantse dorpjes in het grensgebied. In de boerderij worden we vanuit de hoogte bekeken door merkwaardige loopvogels. De boer vertelt zijn ludiek verhaal over “zijn” struisvogels. En wil je geknuffeld worden, dat kan! (prijs op aanvraag)

Suggestie – De streek van de koolputters en blauwbessen

De gids vertelt uitvoerig over de streek waar de koolputters werkten, over hun harde labeur onder de grond en de sité’s waarmee ze destijds naar België gelokt werden. Daarna komen we in de vallei van de Zwarte beek, een ideaal gebied voor het kweken van blauwbessen. We bezoeken de “farm” en genieten van een borreltje, een theetje of een ijsje met bosbessencoulis. In de boerderijwinkel kan je al deze lekkernijen vrijblijvend aanschaffen. (prijs op aanvraag)

Voor verenigingen, families en vrienden en bedrijven

  • Koffie met gebak
  • Geleid bezoek aan de ezelfarm
  • Driegangenmenu
  • Geleide rondrit met bezoek aan een natuurtuin
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Antwerpse Kempen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode ANT 10 Soort reis , , Tags ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?