Mechelen

ANT 09

4972

Beleef Bourgondisch Mechelen

Maak een wandeling met historische figuren in de stad. In de namiddag bezoek je familiebrouwerij Het Anker die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen

Beleef Bourgondisch Mechelen

Een wandeling met historische figuren

Ontdek het bourgondische Mechelen met Keizer Karel aan je zijde. Of ga je toch liever op stap met Margareta van Oostenrijk? Dat kan natuurlijk ook. Een stadgids gekleed in 16e-eeuwse outfit loodst je door de straten van Mechelen om zo plekken te ontdekken die je meesleuren in het Bourgondisch verleden van de stad. Historische kerken en pittoreske stadszichten staan allemaal op je te wachten. Geniet van levendige verhalen en leuke anekdotes, het wordt een unieke ervaring!


Een driegangenmenu wacht op je in een restaurant in de buurt.

Bezoek een 15de-eeuwse brouwerij

Bezoek familiebrouwerij Het Anker dat al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. Ondertussen is deze brouwerij al internationaal gelauwerd en gebruikt ze nog steeds de oude recepten als basis van het brouwproces. Je doorkruist 1 van de oudste brouwerijen in België (1471) en de whisky rijpingsmagazijnen en op het dak kan je achteraf genieten van een prachtig zicht op Mechelen. De rondleiding wordt natuurlijk afgesloten met een degustatie.


Suggestie – Het Hof van Busleyden

Treed binnen in het prachtig renaissance stadspaleis in Mechelen en stap in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Toen in de 15e en 16e eeuw een wereld van verandering open ging, waarin de mens centraal stond, leek alles te veranderen. Ook nu is dit hof een broedplaats van nieuwe ideeën en een verzamelplek van kunst! Op je tocht verplaats je je van levendige, drukke ruimtes naar private en verstilde plekken. Hier blik je terug op de glorieuze geschiedenis van de stad en kijk je vooruit naar wat de toekomst te bieden heeft. (prijs op aanvraag)

Suggestie – Bootjesvaren oep ze Mechels

Scheep in op een Malinska-bootje voor een boeiende tocht op de levensader van Mechelen, de Dijle. Bekijk Mechelen eens van een andere kant en kom alles te weten over de bezienswaardigheden aan de oevers. Zo passeer je onder andere aan het imposante Oud Zwembad, de resten van de vroegere brouwerij Lamot en natuurgebied De Nekker. Tevens worden je allerlei leuke anekdotes en weetjes over de Mechelse geschiedenis bijgebracht. (prijs op aanvraag)

 

 

Voor verenigingen, families en vrienden en bedrijven.

  • Geleide rondwandeling
  • Driegangenmenu
  • Bezoek bouwerij
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Mechelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode ANT 09 Soort reis , , Tags ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?