Antwerpse pracht en praal

ANT 08

5875

Antwerpen anders bekeken

Ontdek de wonderlijke wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst. In de namiddag ontdek je de wijk Zurenborg met zijn indrukwekkende Art Nouveau huizengroepen en individuele villa’s.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen

Antwerpse pracht en praal

DIVA, een briljant museum

Ontdek de wonderlijke wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst. Je wordt meegenomen doorheen verschillende kamers, elk met een ander verhaal en kostbare schatten. Kijk hoe luxeobjecten uit alle windrichtingen samenkomen in de wonderkamer, of laat jij je verblinden door schitterende juwelen in de boudoir? Wandel doorheen een decor dat je doet wegdromen samen met een ervaren gids en word zelf een echte DIVA.


Een driegangenmenu wacht je op in een Antwerps restaurant.

 


Art Nouveau in de buitenstad

In de wijk Zurenborg is de Cogels-Osylei dé centrale as en hét statussymbool. De straatnaam verwijst naar de families Cogels en Osy, die samen het grootste deel van de gronden van het huidige Zurenborg bezaten en in 1881 de Société Anonyme pour la construction du quartier Est d’Anvers oprichtten. De indrukwekkende huizengroepen en individuele villa’s, allen gebouwd tussen 1894 en 1908, zijn vrijwel ongeschonden bewaard. Kenmerkend voor het straatbeeld zijn de monumentale, sterk versierde, eclectische huizengroepen, vooral geconcentreerd in de noordelijke helft van de straat. Een essentieel element in de Cogels-Osylei zijn de voortuintjes, afgeboord met identieke ijzeren hekken. Alleen ter hoogte van het rondpunt werd een meer uitgewerkte omheining toegestaan.

Voor verenigingen, families en vrienden en bedrijven

Diva niet mogelijk op woensdag

  • Geleide rondleiding in het museum
  • Driegangenmenu
  • Geleide stadswandeling
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Antwerpse pracht en praal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?