Aube en Champagne

XFRA13

Wat men vaak niet weet,  is dat de Aube het op één na grootste departement is qua champagneproductie, na de Marne en dat de wijngaarden die de appelation Champagne mogen dragen,  één vijfde van de productie vertegenwoordigen. Dat zijn potentieel 50 miljoen flessen. Dus een regio die we niet mogen missen !
Een bezoek aan de “Aube en Champagne” brengt je onder meer naar Troyes, Forêt d’Orient en de Côte des Bar.

De andere champagnestreek

Rust is gegarandeerd in de Aube- en – Champagne, een streek die zo’n 130 km ten zuiden van Reims ligt. Er zijn nog maar weinig toeristen die deze streek hebben ontdekt en je kunt er genieten van prachtige uitzichten over de glooiende wijngaarden,  eeuwenoude dorpjes, huizen in vakwerk, typische kerkjes met houten gevels, eindeloze bossen – kortom een streek die een zekere romantiek uitstraalt.
Op de ontdekkingstocht : Troyes, hoofdstad van de Aube met schitterende vakwerkhuizen, mooiste brandglasramen van Frankrijk en het nauwste steegje van Frankrijk (de Rue des Chats) – Essoyes met het graf van Renoir – Colombey-les- deux- Eglises, waar Charles de Gaulle gewoond heeft, zijn woonhuis bezocht kan worden en hij ook begraven ligt – de Lac du Der-Chantecoq, het meer met het natuurgebied er omheen… kortom :  het wordt een ontdekking van ‘de andere Champagnestreek’.

Aube en Champagne

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?