Barcelona

CITY 01

Deze Catalaanse hoofdstad heeft een grote rijkdom aan architectuur, kunst en cultuur en is daardoor niet voor niets de meest bezochte stad van Spanje met 7,5 miljoen toeristen per jaar. Barcelona is de grootste stad van Catalonië en de tweede stad van Spanje. De stad heeft ruim 1,6 miljoen inwoners en ligt aan de Middellandse Zee.

“Oh my Gaudí, I just love Barcelona!”

De stad is gebouwd op vele heuvels, waarvan de Montjuïc en Tibidabo de bekendste zijn. Barcelona organiseerde diverse evenementen die overal in de stad hun sporen achterlieten, zoals de Wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929 en de Olympische Zomerspelen van 1992.

Overal in Barcelona zie je werk van Antoni Gaudí, de stad heeft diverse bouwwerken op de UNESCO werelderfgoedlijst en kunstenaars als Picasso en Miro zijn wereldberoemd. Daarnaast is Barcelona ook de perfecte stad om te shoppen, te ontspannen en vooral te genieten van heerlijk eten (tapas) en drinken.
Op deze citytrip bezoek je de Sagrada Familia (meesterwerk van Gaudi)  – Park Güell – Camp Nou (thuishaven van voetbalclub Barca)  – het mooiste concertgebouw ter wereld : Palau de la Musica Catalana – Casa Mila, één van de wonderen van kunstenaar Antoni Gaudí – het museum van Picasso – De Santa Maria del Mar,  de Kathedraal van de Zee  – shoppen op de Rambla en verwonderd staan kijken naar al het lekkers op één van de wereldberoemde markten : La Boqueria! Welkom in Barcelona, de stad van Gaudi.

Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?