Bastogne - Achouffe

WAL 16

6594

Parels van de Ardennen

We starten met het Bastogne War Museum, een unieke herinneringscentrum, gewijd aan de Tweede Wereldoorlog met focus op de bijzondere geschiedenis van de Slag om de Ardennen. Daarna gaat het richting Achouffe, een klein dorpje in de Ardennen, tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Parels van de Ardennen
Bastogne War museum

Dit unieke herinneringscentrum, gelegen op een steenworp van het Mardasson Memorial, is gewijd aan de Tweede Wereldoorlog met focus op de bijzondere geschiedenis van de Slag om de Ardennen. Je wordt ondergedompeld in het gebeuren door middel van drie vertoningen die alle zintuigen aanspreken. Hij volgt het parcours van vier personages te midden van de strijd. Langs decors, getuigenissen, multimedia-installaties en films speelt het parcours in op het hart en hoofd van de bezoekers. Iedereen voelt zich persoonlijk betrokken bij deze geschiedenis.


Een driegangenmenu wacht op je in een restaurant in Bastogne.

Achouffe

Het kleine dorpje Achouffe ligt in de Ardennen, tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, gelegen aan de samenvloeiing van de beken van Martin-Moulin en Chevral. De brouwerij Achouffe leeft daar in perfecte harmonie met de bewoners en de omringende natuur. Het is een typisch Ardens gehucht, met prachtige stenen huizen van het land. Het is de thuisbasis van vele geheimen en legendes die je tijdens je bezoek kunt ontdekken. Een degustatie is zeker aan de orde na het bezoek.


Suggestie – Centre Mascassou

In de Ardennen waar het landschap staat voor uitgestrekte wouden, mistige valleien en vriendelijke dorpjes, ligt Marcassou. Aan de rand van het woud van St.-Hubert wordt volgens aloude recepten heerlijke Ardense charcuterie gemaakt: van salami’s tot gezouten hammen. Een bezoek wordt beëindigd met een degustatie. (prijs op aanvraag)

.

Voor verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Bezoek aan het Bastogne War museum
  • Middagmaal met drie gangen
  • Bezoek aan de brouwerij Achouffe met degustatie
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Bastogne - Achouffe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?