BELGIË – KASTELEN BEVEREN – HALVE DAGREIS

30

Zaterdag 11 juni  2022

KASTEELWANDELREIS – Beveren Namiddag

10 000 stappen wandeling (ongeveer 7 km)

De 3-kastelenwandeling : Kasteel Cortewalle – Hof ter Welle en Hof Ter Saksen

€ 30.00  per persoon

Wissen
Artikelnummer: DRBE0029 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Zaterdag 11 juni  2022

KASTEELWANDELREIS – Beveren NAMIDDAG

10 000 stappen wandeling (ongeveer 7 km)

De 3-kastelenwandeling : Kasteel Cortewalle – Hof ter Welle en Hof Ter Saksen

€ 30.00  per persoon

In de vroege namiddag gaat het doorheen Oost-Vlaanderen tot aan de grens met Antwerpen, het mooie plaatsje Beveren, waar de zaterdagse 10.000 stappenwandeling van start gaat.

Een plaatselijke wandelgids, goed op de hoogte van geschiedenis en natuur, neemt ons mee op sleeptouw langsheen de ‘pareltjes van Beveren’.

We ontdekken Kasteel Cortewalle, een prachtige 15-de eeuwse waterburcht gelegen in een uitgestrekt park van 10 ha. Hier bevinden zich een 18e-eeuws koetshuis met oranjerie (nu taverne-restaurant), een ijskelder en een gietijzeren hangbrug uit 1905.

Ook Hof ter Welle, dat ontstond in de dertiende eeuw en evolueerde van een omwalde herenhoeve in de late middeleeuwen tot een riant renaissancekasteel in de zeventiende eeuw, staat op het programma.

En op onze wandeling komen we ook voorbij Hof ter Saksen, het Beverse klavertje vier met het prachtige kasteel als pronkstuk. Het unieke park herbergt een arboretum met een prachtige collectie aan planten met bomen en struiken uit o.a. China en Japan. Verder is er een natuurtuin die u langs de Waase landschapselementen (meersen, nat bos, dijk en weel) loodst en een boomgaard met 234 hoofstamfruitbomen met oude Waase fruitrassen (appel, peer, kers en pruim).

Als afsluiter van deze schitterende wandelnamiddag is er nog tijd om wat na te genieten bij een lekker drankje, daarna gaat het met de autocar huiswaarts naar de verschillende afstapplaatsen.

INBEGREPEN

  • Begeleiding op de wandeling door plaatselijke toeristische wandelgids
  • Maximaal 30 personen
  • Vervoer per luxe autocar voorzien van airco – bar – toilet en geluidsinstallatie
  • Dienstgeld chauffeur

Extra informatie

Vertrek vanuit

Affligem, Brugge, Erpe Mere, Gentbrugge, Kortrijk, Roeselare