Beschrijving
Mosterd en zalm in de Ardennen
Prijzen op aanvraag
Vertrekplaats wordt door uw groep bepaald
10.00 uur : Bister: mosterd van eigen bodem
Je haalt de mosterd bij de mosterdfabriek Bister te Achêne. Je krijgt een uiteenzetting over de geschiedenis van het bedrijf, de productie, de distributie, de export en de marketing. Vervolgens zie je een video-opname en krijg je een degustatie van producten en een rondleiding door de productieruimte.
Na het bezoek aan het “Petit Musée de la Moutarde Bister” is er mogelijkheid om producten te kopen.
Aan elke bezoeker wordt eveneens een assortiment producten aangeboden
12.30 uur : Lunch
We genieten van een heerlijke 3-gangen lunch in de MOSTERDFABRIEK BISTER “L’IMPÉRIALE” (*)
14.30 uur : Artisanale zalm rokerij
Je ontdekt de verschillende stappen van voorbereiding van gerookte zalm ontdekken (zouten, het roken en snijden) in de artisanale rook werkplaats. Hier maakt men o.a. gemarineerde gerookte zalm met saffraan of geparfumeerd met dille en roze bessen en natuurlijk niet te vergeten: de traditionele met tien peppers. Tijdens het bezoek is een degustatie inbegrepen en kan je deze heerlijke lekkernijen proeven. Je vertrekt hier zeker niet met lege handen naar huis, mogelijkheid tot aankoop ter plekke.
Inbegrepen
- Bezoek Artisanale Zalmkwekerij
- 3-gangenlunch (*)
- Bezoek aan Mosterdfabriek Bister
- Vervoer met luxe autocar
- Vergoeding chauffeur
Niet inbegrepen
- Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven
(*) keuze menu:
Voorgerecht:
-Ardens paté, karamel zeezout en zijn peertje gevuld met uien konfijt, geparfumeerd met blond bier
Ravioli van langoustines met zijn seizoen groentjes, magere room met curry en Pickels van Bister
-Quiche Lorraine, krokante sla en een Bister vinaigrette met ui en look
-Sla met spek, croutons, crème met frambozenazijn, mimosa ei
-Rozet van gerookte ham, gegrilde kippenreepje met piccalilli en sla
—
Hoofdgerecht:
-Kalkoentournedos met gebakken uitjes, pickles saus
-Vleesbroodje van kalf en varken met mosterdsaus L’Impériale, gebakken aardappelen, Warme tomaat en worteltjes
-Blokje varkensvlees met blond bier, graanmosterd met honing, aardappelgratin met groenten
-Koolvis met champignons, gebraden ham, mousseline met Bio-mosterd, worteltjes en een gevulde courgette
-Zalmballotine met groentjes, krielaardappeltjes met een crème van zachte mosterd en een asperges flan
—
Dessert:
-Chocoladetaart met Pickels ijs, coulis van witte chocolade
-Frambozenbavarois op een laagje rode vruchten-coulis
-Chocolademousse met slagroom
-Appeltaart, coulis van speculaas en een praline sorbet geparfumeerd met mosterd l’Impériale, pistachenootjes
-Crème brulée geparfumeerd met blond bier