Boedapest

CITY04

Boedapest wordt ook wel het Parijs van het oosten genoemd. Een naam die toch heel wat betekent! De Hongaarse hoofdstad is zonder twijfel één van de mooiste én goedkoopste steden van Europa. Het stadscentrum wordt in tweeën gedeeld door de traag voorbij stromende Donau. Deze grandioze stad verdient zeker om bezocht te worden !

Parijs van het oosten

De fabelachtige monumenten zijn versierd met overdadige decoraties en bladgoud en ze laten de stad in een heerlijke sfeer baden. Boedapest is de stad van de thermale baden, de art-nouveau, gezellige koffiehuizen en eindeloze wandelingen. Een perfecte citytrip bestaat niet, maar Boedapest komt toch wel heel dichtbij…
De absolute ‘musts’ van een bezoek aan Boedapest zijn : het parlement, één van de mooiste neo-gotische gebouwen in Europa – de grote synagoge – de burcht van Boeda –  het Heldenplein – de thermische baden, een echte beleving – een cruise op de Donau – winkelen op de Andrassyboulevard- koffie drinken in één van de vele koffiehuizen – genieten van het uitzicht vanop de Gellertberg én een absolute must : een bezoek brengen aan de grote markthal. Boedapest is zeker een bezoek waard!

Boedapest

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?