De Loire

XFRA12

Van alle bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, is de Loirevallei één van de meest opmerkelijke als het gaat om de rijkdom aan erfgoed. De aanwezigheid van een grote variatie in culturele monumenten en beroemde kastelen hebben de Loirevallei haar grote internationale bekendheid gegeven. Meer dan 100 kastelen liggen langs de Loire en haar zijrivieren :  Cher, Indre, Loir en  Vienne.

Van Koningen en Kastelen

Op geen enkele andere plaats in Europa, zelfs niet in de wereld, vindt men zoveel kastelen dicht bij elkaar als hier. Bekijk de kastelen, loop door de Franse kasteeltuinen en ontdek de geschiedenis van Frankrijk! Ga op verkenning in de Loirevallei en maak kennis met het belangrijke erfgoed, de uitzonderlijke keuken en de beroemde lokale wijnen.

Op het programma staan : Het Kasteel de Cheverny ,waar het beroemde kasteel van Moulinsart uit de avonturen van Kuifje op gebaseerd is – de beroemde tuinen van Villandry, waar groenten en bloemen een onverwacht kleurenpallet toveren –  Het kasteel Clos Lucé, waar Léonard de Vinci is gestorven en hij drie meesterwerken achter liet waaronder de Mona Lisa.  Maar ook Chenonceaux – Chambord en Azay- le- Rideau staan op het programma. Ieder kasteel vertelt een persoonlijk verhaal… Liever een abdij ? Wat dacht je van Fontevraud ? Of heb je liever een bezoek aan Bourgeuil, de naam die als muziek klinkt in de oren van wijnliefhebbers ? De Loire heeft veel te bieden. Ga er gerust eens op ontdekking !

De Loire

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?