De Zwitsers-Italiaanse meren

XITA 01

Op weinig routes in Europa kun je het klimaat zo snel zien veranderen als in de zuidelijke afdaling van de Gotthardpas. Het alpine landschap maakt binnen enkele tientallen kilometers plaats voor een weelderige vegetatie met cipressen, oleanders en zelfs palmen, terwijl de temperatuur fors stijgt.

Een subtropische verrassing

Beschut tegen de noordenwinden baden de Zwitsers-Italiaanse meren zeker ‘s zomers meestal in de zon en lijkt het klimaat eerder subtropisch dan gematigd, zoals je zou verwachten op deze breedtegraad. Niet verwonderlijk dat het Lago Maggiore, het Meer van Lugano en het Comomeer al sinds halverwege de 19e eeuw geliefd zijn bij toeristen en dat de oevers een eldorado vormen voor liefhebbers van exotische tuinen.

Op deze reis ontdekken we : Lugano, de zonnige stad aan het gelijknamige meer – Milaan, hoofdstad van de regio, net over de Italiaanse grens met de Duomo, de Galleria Vittor Emmanuelle, de wereldberoemde Scala – het Lago Maggiore met de Borromese Eilanden, met als mooiste : Isola Bella – de schitterende stad Como – de verrassend mooie villa Carlotta – een bergrit naar de top van de Monte Generoso en varen op het meer van Lugano –  dit zijn slechts enkele van de vele schitterende  bezoeken die we op deze reis plannen.

De Zwitsers-Italiaanse meren

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?