Beschrijving
‘T Ros Beiaard
‘T Ros Beiaard doet zijn Ronde
Tijdens het stadsbezoek ‘Het Ros Beiaard doet zijn ronde’ loodst de gids je door de binnenstad, langs mooie plekjes, waar je heel wat wetenswaardigheden over het stoere Ros Beiaard te weten komt. Op de spits van het justitiepaleis troont een koperen standbeeld van de hand van Oscar Sinia: het Ros Beiaard met de vier Heemskinderen – zo keren ze terug naar de plaats waar, volgens de sage, eens de burcht van hun vader, Heer Aymon, stond.
Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant op de markt.
Stokerij De Klok
Wilt u van dichtbij zien hoe de lekkerste advocaat wordt gemaakt? Hoogtijd om een bezoekje te brengen aan ‘De Klok’ ! Na een vriendelijke ontvangst en een welkomstwoordje is het tijd voor een degustatie van artisanale speculaas met een tas koffie. Daarna volgt de bedrijfsfilm – gevolgd door een degustatie van kriekjes op jenever. Om af te sluiten krijg je nog een rondleiding in de productieruimte en het magazijn alvorens je nog een glaasje advocaat en een praline met advocaat krijgt. Eindigen doen we met een vragenrondje en er is mogelijkheid tot aankoop van de producten.
Suggestie: Lekkere gedroogde en gekookte hammen bij Grega
Een bedrijfsbezoek bij Grega in Buggenhout is meer dan een vlugge rondwandeling met een woordje uitleg. Gaston Van den Berghe neemt zelf de groepen op sleeptouw, zorgt voor een leerrijke rondleiding tussen de 100 000 hammen, gekruid met anekdotes, en toont het productieproces nog eens op video. Het bedrijf heeft door de jaren heen een benijdenswaardige reputatie in ons land opgebouwd. Met hammen als de SUPERANO (15 maand gerijpt), de NEC PLUS ULTRA (18 maand gerijpt) en de PATA GREGA (24 maand gerijpt) is hij dé enige hammenproducent die zijn hammen meer dan 15 maand laat rijpen !!! Tijd dus om op ontdekking te gaan en kennis te maken met dit unieke bedrijf. LET WEL : ENKEL MOGELIJK OP WOENSDAG (prijs op aanvraag)
Suggestie: Bosteels, een brouwerij ouder dan België zelf
In de handen van de familie Bosteels voor al meer dan 200 jaar, rekent de brouwerij vandaag op de ambacht van zeven generaties. Hier worden Kwak, Tripel Karmeliet en Deus gebrouwen. Elke dag zetten vakkundige en gepassioneerde brouwers op deze historische plaats trots het water, graan, hop en gist op een bijna magische manier om in fantastische bieren met elk hun eigen karakter en uniek verhaal. Natuurlijk is het hier na het bezoek proeven geblazen. (prijs op aanvraag)