Beschrijving
De Smaak van de Westhoek en de Noordzee
Smullen van ijs en pralines
In Diksmuide word je meteen ondergedompeld in de wereld van ijs, chocolade en pralines. Een artisanale chocolaterie ontvangt je met open armen. Ze geven een demonstratie van zowel het maken van ijs, als het vervaardigen van handgemaakte pralines. Gelukkig blijft het niet enkel bij tonen. Nadien heb je de kans om te proeven. Zo blijf je niet op je honger zitten voor je aan tafel schuift voor het middagmaal.
Een driegangenmenu wacht op je in een restaurant in Diksmuide.
De garnaalvissers van Oostduinkerke
Na een mooie rit door de Westhoek is het strand van Oostduinkerke de eindbestemming. Hier staan garnaalvissers te paard voor je klaar. Mannen met baarden op stevige knollen geven demonstratie van hun kunnen. De garnaalvissers te paard vormen niet enkel een uitzonderlijk plaatje. Ze zijn uniek in de wereld. Recht uit de zee worden de garnalen in de hoeve van de garnaalvisser gepeld en geproefd. Samen met de visser geniet je van een gezellige sfeer, heel wat smaak en een sympathieke babbel. Nadien heb je tijd genoeg om uit te waaien of uit te blazen op de zeedijk van Oostduinkerke.
Suggestie – Smullen van de koekjes van Jules Destrooper
In het gloednieuwe bezoekerscentrum krijg je een rondleiding in de rijke geschiedenis van de smakelijke koekjes. Sinds 1886 staat Jules Destrooper synoniem voor ambacht en kwaliteit. Het geheime recept van stichter Jules Destrooper wordt tot op vandaag nog steeds gebruikt. De lukken en andere biscuits zijn in meer dan 75 landen een delicatesse. Dat je de koekjes ook kan proeven, staat buiten kijf. (prijs op aanvraag)