Doel - Land van Saeftinge

OVL 05

4368

De vergeten schoonheid van de polders

Leer meer over de geschiedenis van het Scheldegebied met het kasteel met Park Cortewalle in Beveren, de polders en het sluisgebouw in Kallo. Tussen mythes, lengendes fauna en flora eindigen we in de Prosperpolders.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Doel – Land van Saeftinge
Een wonderbaarlijke geschiedenis van het Scheldegebied

Deze verrassende dagreis start na aankomst in Beveren met een ontbijtkoek met koffie. Tijd om te treuzelen is er niet: het kasteel en Park Cortewalle in Beveren is de eerste bezienswaardigheid. Daarna gaat het richting de polders en het sluisgebouw in Kallo. Je komt er alle geheimen te weten van de groei van de Antwerpse haven. Van de uitbreiding, de onteigeningen, de invloed op milieu, de Schelde, de natuurcompensaties tot de werking van de zeesluis en het verbannen dorp Doel. Dat de Schelde al eeuwenlang van groot belang is, bewijst ook een kort bezoek aan Fort Liefkenshoek: een burcht uit de 16de eeuw.


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in Doel.

Tussen mythes, legendes, fauna en flora

Na het middagmaal staat de Prosperpolder op de agenda. Het gevrijwaarde landbouwgebied is al sinds mensenheugenis het decor voor opvallende verhalen en disputen. Een gids vertelt de sappige anekdotes over de Heerlijkheid Beveren, de scheve schaats van Filips de Goede, de moeizame inpolderingen, Ossaert de watergeest en de Roze Balletten. Maar naast legenden en mythen verdient ook de natuur speciale aandacht. Daarvoor wandelen we via een droog, verhoogd pad door het grootste brakwatergebied van Europa: het Verdronken Land van Saefthinge. Na een wandeling van een kwartier tussen fauna en flora geniet je van een deugddoende koffie, trappist of heksenborrel in een plaatselijk cafeetje. Santé!

 

Voor verenigingen, families, vrienden en bedrijven

  • Ontbijtkoek ter plaatse met koffie of thee
  • Bezoek sluisgebouw
  • Middagmaal met drie gangen
  • Volledige dag met gids
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Doel - Land van Saeftinge

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode OVL 05 Soort reis , , Tags ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?