Selected:

Dublin

Dublin

CITY06

Dublin is de hoofdstad van Ierland in de provincie Leinster. De stad ligt vrijwel halverwege aan de oostkust van het eiland, aan Dublin Bay, een inham van de Ierse Zee, en wordt van oost naar west doorsneden door de rivier de Liffey. In 2011 telde de stad 527.612 inwoners.

Verrassende momenten en heldhaftige avonturen – Dublin is apart!

Dublin is gesticht door de Vikingen in ± 988 en is sindsdien een metropool geworden met meer dan 1 miljoen inwoners in het grootstedelijk gebied. De naam komt van ‘Dubh Linn’, hetgeen Oudiers is voor zwarte poel of zwart water, een verwijzing naar een nederzetting die volgens sommigen overeenkomt met het huidige Dublin, afkomstig van de Griekse astronoom Ptolemeus, rond het jaar 140. Hij had het over een stad die hij Eblana noemde

We gaan op ontdekking aan beide zijden van de Liffey – de rivier die de stad in 2 deelt! We zien de downtown neighbourhood, Phoenix Park, Trinity College met The book of Kells, we gaan Guinness proeven in het Guinness Storehouse en brengen een bezoek aan St Patrick’s cathedral – de bekendste kathedraal toegewijd aan de bekendste Ierse heilige – St.Patrick! Ook buiten Dublin gaan we even op verkenning – we ontdekken de Wiclow Mountains met de Mount Usher Gardens en Glendalough met het klooster.

Dublin

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Sluit Menu
×
×

Winkelmand