Een koninklijk arrangement op koninklijk niveau

5374

De dag begint in het rustige Handzame waar je verwend wordt met heerlijke gerechten op Koninklijk niveau.   Het landelijke Handzame ligt op de grens van de Westhoek en het Houtland. De naam is afgeleid van “ Gans-aeme” of “Ganzenweide”. Het was dan ook de ideale plek voor Jan en Ingrid Deprez-Dewulf om hun bedrijf ‘Foie gras d’Handsaeme’ op te richten.

Wissen
Artikelnummer: WVL 11 Categorie:

Beschrijving

Voormiddag: Koninklijke producten

De dag begint in het rustige Handzame waar je verwend wordt met heerlijke gerechten op Koninklijk niveau.   Het landelijke Handzame ligt op de grens van de Westhoek en het Houtland. De naam is afgeleid van “ Gans-aeme” of “Ganzenweide”. Het was dan ook de ideale plek voor Jan en Ingrid Deprez-Dewulf om hun bedrijf ‘Foie gras d’Handsaeme’ op te richten. Meer dan 15 jaar geleden startten ze met het ambachtelijk kweken van ganzen en eenden. De producten die ze afleveren zijn waren delicatessen: ganzenlever, rilettes, ganzenpastei,.. Ze kweken er sinds kort ook everzwijn en daarnaast kan je er ook heerlijke hesp en worst kopen.  Je krijgt een leerrijke rondleiding in het bedrijf en daarna worden jullie verwacht voor de heerlijke (koude) lunch met wijn.


 

Lunch

Geniet van de lokale eigen producten tijdens de koude lunch: salade volle met bendeborst, foie gras….

 


Namiddag: Koninklijke bezoeken

In de namiddag breng je een bezoek aan het schilderachtig kasteel van Rumbeke voor een reis door het leven van de soldaat-koning Albert I. Het kasteel van Rumbeke is tevens het oudste Renaissancekasteel van België. De tentoonstelling Strijden voor Vrede, geeft een beter inzicht op Albert I en de Grote Oorlog.  De gids zoemt in op de vredespogingen die Albert I en anderen tijdens WOI hebben ondernomen.  Maar ook het persoonlijk leven van het koningspaar komt er aan bod. Tal van nooit eerder geëxposeerde foto’s van Albert en Elisabeth bieden een blik op intieme familiemomenten en ontmoetingen met vrienden. Een reconstructie van het salon, een film en tal van andere persoonlijke objecten van het koninklijk paar laten je kennis maken met het alledaagse leven van het koppel op dat moment. Wie wil kan na het bezoek nog een wandeling maken in het Sterrebos. Er is aansluitend vrije tijd voorzien in Roeselare.

 


Inbegrepen
  • Bezoeken zoals vermeld
  • Middagmaal koude lunch: salade folle met eendenborst, foie gras….wijn en water inbegrepen
  • Vergoeding chauffeur
  • Vervoer met luxe autocar
  • Mogelijk op aanvraag

Extra informatie

Groep van

20 tot 24 personen, 25 tot 29 personen, 30 tot 34 personen, 35 tot 39 personen, 40 tot 49 personen, 50 tot 60 personen

Vertrek vanuit

Antwerpen, Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen