Gardameer en Verona

XITA02

Het helderblauwe Gardameer ligt in Noord-Italië tussen Milaan en Venetië en wordt omgeven door een prachtig berglandschap. Aan de oevers bevinden zich verschillende historische dorpjes, prachtige bezienswaardigheden en boomgaarden vol olijf- of citroenbomen. De meest pittoreske dorpjes bevinden zich aan de zuidelijke kant van het meer.

Een niet te missen duo in Noord Italië

Het Gardameer is de ideale vakantieplek voor zowel strandliefhebbers, cultuurfanaten als avonturiers.
Verona is, als grote stad nabij het Garda-meer, bekend vanwege de arena en Romeo & Julia. De arena is een Romeins amfitheater waar in de zomermaanden prachtige opera’s opgevoerd worden. Het verhaal van Shakespeare’s Romeo & Julia speelt zich af in Verona en dit vormt één van de hoogtepunten van een bezoek aan deze stad ‘van de liefde’.
Op de bezoekers agenda staan : Riva del Garda en Torbole del Garda, twee schitterende dorpjes – Malecine, één van de mooiste plaatsen aan het Gardameer met het Castello Scaligero, een zeer goed bewaard kasteel waar je tegenwoordig ook het Museo di Storia Naturale kan bezoeken – een kabeltocht naar de Monte Baldo – winkelen in Bardolino sul Garda – wijn proeven in Bardolino – kuieren op de wekelijkse markt in Lazise – dit zijn nog maar enkele  smaakmakertjes – het Garda-meer heeft nog heel wat meer te bieden !

Gardameer en Verona

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?