Grenslanders

NED 13

4464

Grenslanders

Bij Saeftinghe Zilt worden binnendijks exclusieve zeegroenten geteeld, zoals zeekraal, zeekool, lamsoren en zilte aardappelen. U krijgt een interessante rondleiding door het bedrijf. In de namiddag bezoek je de Prosperpolder: Het gevrijwaarde landbouwgebied is al sinds mensenheugenis het decor voor mythes, legendes, fauna en flora. Een gids vertelt de sappige anekdotes.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Grenslanders
Saeftinghe Zilt

Bij Saeftinghe Zilt worden binnendijks exclusieve zeegroenten geteeld, zoals zeekraal, zeekool, lamsoren en zilte aardappelen. De nog jonge Koningin Emmapolder ligt vlak achter het brakwaterschorrengebied Saeftinghe zodat via een pomp de akker met zoet en zout water bevloeid kan worden en op deze wijze de eb en vloed werking -zoals deze in het natuurgebied plaatsvindt- kan worden nagebootst. Je krijgt een interessante rondleiding door het bedrijf en onder het genot van een glaasje Cava kan je proeven van de bijzondere zeegroenten.


Je geniet van een driegangenlunch net over de grens.

Tussen mythes, legendes, fauna en flora

De Prosperpolder: Het gevrijwaarde landbouwgebied is al sinds mensenheugenis het decor voor opvallende verhalen en disputen. Een gids vertelt de sappige anekdotes over de Heerlijkheid Beveren, de scheve schaats van Filips de Goede, de moeizame inpolderingen, Ossaert de watergeest en de Roze Balletten. Maar naast legenden en mythen verdient ook de natuur speciale aandacht. Daarvoor wandelen we via een droog, verhoogd pad door het grootste brakwatergebied van Europa: het Verdronken Land van Saefthinge. Na een wandeling van een kwartier tussen fauna en flora kan je vrijblijvend van een deugddoende koffie, trappist of heksenborrel in een plaatselijk cafeetje genieten. Santé!

 

Voor verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Bezoek Saeftinghe Zilt
  • Lokale gids in de namiddag
  • Middagmaal met drie gangen
  • Vergoeding chauffeur
  • Vervoer met luxe autocar

Grenslanders

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?