Het culturele Brussel daguitstap

BRA 11

5381

Over treinen en televisie

We ontdekken de mooiste stukken uit de geschiedenis van de Belgische spoorwegen in het Treinmuseum in Schaarbeek. In de namiddag zijn we welkom bij de VRT waar de rol van radio, tv en online in onze wereld wordt verduidelijkt.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen

Het culturele Brussel daguitstap

Treinmuseum Schaarbeek daguitstap

Het museum dat bezocht wordt op deze daguitstap is pas opgericht in september 2015. Je ontdekt er de mooiste en meest unieke stukken uit de geschiedenis van de Belgische spoorwegen. Train World combineert de boeiende verhalen van de trein door de eeuwen heen met een blik op de toekomst. Een geleide rondleiding duurt ongeveer 2 uur en toont je de topstukken van het museum. Na de rondleiding kan je zonder gids nog eens Train World doorkruisen.  Er kan achteraf ook nog iets worden gedronken of gegeten in de “NR Express”. Trein je met ons mee?


In de omgeving van Brussel geniet je van een driegangenmenu.

Welkom bij de VRT

Geniet mee van een geleid bedrijfsbezoek aan de VRT, waarin duidelijk wordt welke belangrijke rol de radio, tv en online in ons leven speelt! De gidsen nemen je mee achter de schermen waar je de regiekamers en verschillende studio’s bezoekt. Je leert er ook hoe de programma’s dan uiteindelijk tot stand komen. Word zelf ook voor even een professionele weerman of vrouw in de demostudio, misschien staat een carrièreswitch na onze Viamundi daguitstap je wel te wachten!


Suggestie – Autoworld

In 1986 werd in Brussel een prachtig jubileumpaleis omgetoverd tot een schatkamer van de autogeschiedenis, kleurrijk, pedagogisch en evolutief uitgebouwd. De gids neemt je mee voor een wandeling door de tijd en vertelt met veel enthousiasme over de geschiedenis van de auto. Van oldtimers naar de nieuwste wagens van nu. Er wordt natuurlijk halt gehouden bij de topstukken van het museum. Van de eerste bijna archeologische modellen tot de hedendaagse wagen, voorloper van de automobiel van morgen en overmorgen, je zult het allemaal te zien krijgen! (prijs op aanvraag)

Suggestie – Originele themawandeling in Brussel

De Brusselse straten zijn een grote straatkunstgalerij. Graffiti, tags, flops, stickers, sjablonen, stencils… ze duiken onverwacht op. Van werken die zich inschakelen in een artistieke traditie tot zuiver vandalisme: de diversiteit is enorm. Net zoals de stad is straatkunst vaak confronterend. Wat voor de ene choquerend vandalisme is, mag voor de andere nog wat meer provoceren. De overheden gaan er dan ook op verschillende manieren mee om: bestraffen, aanvaarden, bestrijden of recupereren, het kan allemaal. Een Brukselgids neemt je mee door de straatgalerij in de kanaalzone en schrijft de grote lijnen en de kleine lettertjes van de graffiti voor je uit. Over Ralers, Créons, CTS, OakOak en de anderen. En uiteraard ook over grootmeester Bonom. (prijs op aanvraag)

Voor verenigingen, families en vrienden en bedrijven

  • Bezoek aan het treinmuseum
  • Driegangenmenu
  • Rondleiding VRT
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Het culturele Brussel daguitstap

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?