Izegem - Roeselare

WVL 16

4767

Van stoom opwekken en stoom afblazen

Bezoek aan de Izegemse electriciteitscentrale die dienst deed tot 1966 en nu dienst doet als museum. In de namiddag bezoeken we Michels Filmmuseum te Roeselare. Je ontdekt er hoe het er vroeger aan toeging bij het opnemen en projecteren van films.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Van stoom opwekken en stoom afblazen
Stoom en Stroom

Eind 19de eeuw beslist het stadsbestuur van Izegem een elektriciteitscentrale te bouwen: een revolutionaire stap, want in heel België draaien op dat moment nog maar twee centrales. De installaties doen dienst tot 1966. Het machinehuis is nu ingericht als museum, je leert er alles over stoom en stroom. Van de centrale blijft alleen nog de grote schoorsteen en het machinehuis over. Dat doet nu dienst als museum. Je kan er een immense tandem compound stoommachine uit 1936 gaan bekijken. Ze weegt 110 ton, is uniek in België en werd in 1978 beschermd als monument.


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant in Roeselare.

Terug in de tijd in Michels Filmmuseum

Een echte, onvervalste, ouderwetse filmvoorstelling meemaken kan tegenwoordig alleen nog maar in een museum. Het typisch geratel van de projectiemachines, onafscheidelijk verbonden met het film beleven, hoort voor altijd tot het verleden. Michels Filmmuseum te Roeselare is de plek bij uitstek waar je als bezoeker terug kan gaan in de tijd om te ontdekken hoe het er vroeger aan toe ging bij het opnemen en projecteren van films.
Na een verwelkoming van de conservator neem je plaats in de oude filmzaal waar je alles leert over het ontstaan van de film en daarna is het lachen geblazen met de fratsen van Laurel & Hardy.
Aansluitend is er vrije tijd in Roeselare, de shoppingstad bij uitstek in West Vlaanderen.

Voor verenigingen, families, vrienden en bedrijven

  • Bezoek Stoom en Stroom met gids
  • Middaglunch met 3 gangen
  • Bezoek Michels Filmmuseum met voorstelling Laurel & Hardy
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Izegem - Roeselare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?