Izegem, van sigaren, borstels en schoenen

5076

Mooie dagreis naar Izegem, stad van sigaren, borstels en schoenen. U ontbijt op weg naar Handsaeme. Daarna geniet je van een 3-gangenmenu in Izegem. In de namiddag bezoek je het prachtige gerestaureerde art deco gebouw Eperon D’Or, een voormalige schoenfabriek, een tastbare getuigenis van het succes van de Izegemse schoennijverheid in de jaren 1930.

Na dit bezoek is er nog vrije tijd voorzien in het centrum van Izegem. Omstreeks 19u30 vat je de terugreis aan.

Wissen
Artikelnummer: WVL 10 Categorie:

Beschrijving

Voormiddag:
Cortès – De eerste sigaar – Bedankt, Maurits

Ontbijt op weg naar Handsaeme. In 1926 startte stichter Maurits Vandermarliere met het maken van sigaren in de zolder boven zijn sigarenwinkel in Moen, België. Anderen rookplezier verschaffen, bleek een uitstekende carrièrezet en zo werd de kiem gelegd voor wat het familiebedrijf J. Cortès vandaag is. Al sinds het prille begin in 1926 leveren ze vakmanschap. Hun sigaren rook je niet gewoon, maar geniet je ook mateloos van. De selecteurs groeiden op tussen de tabak. Hun zicht, tast en reukzin zijn dan ook bijzonder goed ontwikkeld. Ze reizen de wereld rond op zoek naar uitstekende tabak die het verschil maakt. De tabak wordt geselecteerd op basis van kwaliteit, smaak, aroma en brandbaarheid. De verschillende landen waar tabak wordt geproduceerd zijn ook de landen die leveren voor hun J.Cortès – sigaren.


Middag

In Izegem genieten we van een 3-gangenmenu


Namiddag

Het prachtig gerestaureerde art deco gebouw van Eperon d’Or, een voormalige schoenfabriek, is een tastbare getuigenis van het succes van de Izegemse schoennijverheid in de jaren 1930. De vele fabrikanten en werknemers zorgden voor grote welvaart en een bruisend sociaal leven in de stad. De borstelnijverheid scheerde hier eveneens internationaal hoge toppen en blijft tot op vandaag belangrijk in de regio. Vanaf 3 juni 2017 biedt het compleet gerenoveerde pand onderdak aan het gloednieuwe schoenen- en borstelmuseum van de stad. Je leert er op een originele en boeiende manier de geschiedenis van de twee industrieën kennen. Zeker niet te missen: de evolutie van de schoenmode sinds begin 19de eeuw, geschetst aan de hand van originele Izegemse schoenen, met als uitschieters de luxedamesschoenen uit de topperiode 1920-1930.

Daarna is er nog vrije tijd voorzien in het centrum van Izegem.

Omstreeks 19.30 uur vat je de terugreis aan.

 


Inbegrepen

– Bezoeken zoals vermeld

– Ontbijt op de car

– Middagmaal met drie gangen

– Vergoeding chauffeur

– Vervoer met luxe autocar

Mogelijk op aanvraag, niet op maandag

Extra informatie

Groep van

20 tot 24 personen, 25 tot 29 personen, 30 tot 34 personen, 35 tot 39 personen, 40 tot 49 personen, 50 tot 60 personen

Vertrek vanuit

Antwerpen, Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen