Kortrijk

WVL 17

5070

Texas aan de Leie

Met een gids maak je een wandeling doorheen het Texture-museum en kom je alles te weten over Leie en Vlas. Met de gids flaneer je niet alleen door het historische hart van de stad, maar is er ook aandacht voor de huidige metamorfose van Kortrijk. Je wandelt langs de Leieboorden met de nieuwe bruggen en het Buda-eiland.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Texas aan de Leie
Texture – museum over Leie en Vlas

Met een gids maak je een wandeling doorheen de Texture-kamers en kom je alles te weten over Leie en Vlas.
De WONDERKAMER is opgevat als een soort laboratorium waarin je op een interactieve manier kennis maakt met de vaak ongekende toepassingen van vlas, de hedendaagse betekenis ervan en het potentieel voor de toekomst. In de LEIEKAMER op de eerste verdieping gaat de bezoeker terug in de tijd. Hier wordt het verhaal van de Golden River verteld. Aan de hand van een selectie aan voorwerpen, werktuigen en machines uit de collectie, foto’s, film, animaties, getuigenissen en interactieve kaarten wordt hier de economische ontwikkeling van de Leiestreek getoond, met de vlasnijverheid als grote motor. In de SCHATKAMER is de inrichting gericht op een esthetische beleving van een selectie uit de omvangrijke collectie. Kant en damast krijgen een eigentijds kabinet op de ‘Golden rooftop’.


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant in Kortrijk.

Metamorfose van een stad en shopping

Met de gids flaneer je niet alleen door het historische hart van de stad, maar is er ook aandacht voor de huidige metamorfose van Kortrijk. Je krijgt interessante weetjes en leuke anekdotes te horen en komt voorbij tal van interessante plaatsjes. Je wandelt langs de Leieboorden met de nieuwe bruggen, het Buda-eiland met onder andere de Budafabriek en het nieuwe Museum aan de Leie.
Aansluitend kun je zelf op verkenning gaan – shopping is hier zeker aan de orde – want hier hebben ze het schitterende K in Kortrijk, het shoppingcentrum van de architecten Robbrecht en Daem.

 

Voor verenigingen, families, vrienden en bedrijven

  • Bezoek aan museum Texture met gids
  • Middagmaal met drie gangen
  • Wandeling met gids door Kortrijk
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Kortrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?