Lewarde - Lens

FRA 12

5383

Museum van mijnen en kunst

Daal af in het grootste mijnmuseum van Frankrijk in Lewarde. Met ook de mijnen van Wallers-Arenberg vlakbij is dit een winnende combinatie! Daarna bezoek je het Louvre dicht bij huis, ook in Lens is er een filiaal van de Franse kunsttempel met klassieke meesters.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Museum van mijnen en kunst
De mijnen van Lewarde en Aerenberg

Daal af in het grootste mijnmuseum van Frankrijk in Lewarde. Laat je rondleiden door oud-mijnwerkers die de mijnsite op hun duimpje kennen. Een mijntrein brengt je tot aan de schacht richting de kolenmijnen. Terug aan de oppervlakte brengen verschillende thematentoonstellingen alle facetten van deze vervlogen industrie tot leven. Met ook de mijnen van Wallers-Arenberg vlakbij is dit een winnende combinatie.


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in Lens.

Bezoek het Louvre dicht bij huis

Voor een bezoek aan het Louvre hoef je niet tot in Parijs te rijden. Ook in Lens is er een filiaal van de Franse kunsttempel met klassieke meesters. Haal je hart op in het toegankelijk, licht en zeer vernieuwend museum. Je zapt er door de kunstgeschiedenis dankzij een gigantische collectie in een originele indeling. Een bezoek is altijd verrassend: de kunstwerken wisselen er elkaar in verschillende zalen snel af en er zijn telkens nieuwe opstellingen.

Suggestie – Het water van Saint Amand

Proef het natuurlijke bronwater van Saint Amand.
De bronnen van Saint-Amand-les-Eaux zorgen al eeuwen voor mineraalwater. Vandaag wordt het water er op grote schaal gebotteld en geëxporteerd. Tijdens een bezoek aan de thermen ontdek je alle geheimen van het bronwater en misschien wel van het eeuwige leven?
Het thermale centrum ligt aan de rand van het bos grenzend aan de stad: de lichtrijke thermale baden bieden transparantie over de natuur. De reputatie van de kuren is ook te danken aan de unieke zwarte plantaardige modder. In dit prachtige dorp ontdek je het oude stadscentrum (prijs op aanvraag).

Suggestie – Voetbalstadion Lens

Kruip in de huid van een speler en betreed een heilige plaats: het Stade Bollaert-Delelis ! Stelt u zich de voorbereiding en sfeer in de kleedkamer voor, betreed de perskamer, bezoek de tribunes en beklim ten slotte de trap naar het veld. De plaats maakt indruk. Geniet van een bevoorrecht moment (prijs op aanvraag).

 

Voor verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Gids volledige dag
  • Bezoek aan het mijnmuseum
  • Middagmaal met drie gangen
  • Bezoek aan het Louvre
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Lewarde - Lens

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?