Beringen groepsreis

4973

Van zwarte mijnen tot blauwe bessen

Ervaar de grootheid en kracht van de Limburgse mijnindustrie in Beringen. Daarna gaan we proeven van Blauwbessen in Beringen bij Blueberry Fields.

Wissen
Artikelnummer: LIM 09 Categorie: Tag:

Beschrijving

Beringen groepsreis

In de mijnen van Beringen – groepsreis

Mijnsite

Ervaar de grootheid en kracht van de Limburgse mijnindustrie in Beringen op deze Viamundi groepsreis. Voor aankomst bij het oude ophaalgebouw krijg je een kop koffie met ontbijtkoek. Dit was decennialang het knooppunt van de mijnschachten. Een onthaalfilm en tocht door het museum brengen je in de sfeer vooraleer een nagebouwde pijler je compleet terugbrengt in de tijd. De mijnsite in Beringen is als monument beschermd. De schachtblokken, mijnterrils, doucheglazen, kolenwasserij, tuinwijk, mijnkathedraal en zelfs moskee zijn zo goed als origineel te bezichtigen


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een plaatselijk restaurant.

Proeven van Blauwbessen in Beringen

Bereid je smaakpapillen voor: je betreedt het walhalla van blauwbessen! Blueberry Fields in Beringen is een van de grootste blauwbessenbedrijven van België. Van mei tot september kan je er heerlijk wandelen en bijleren over de bloei, snoei en oogst van bessen. Van midden juli tot eind augustus pluk je met eigen handen de rijpe bessen. Een ijsje met blauwbessencoulis als beloning en een geschenkje bij vertrek maken het smakelijke bezoek helemaal af. Sowieso kan je een stukje Blueberry Fields meenemen naar huis: in het gezellige winkeltje zijn heel wat producten te koop op basis van bessen.


Suggestie: De Mijnkathedraal

De term ‘mijnkathedraal’ verwijst naar de grote en rijk aangeklede kerken die de verschillende mijnmaatschappijen in de Limburgse Kempen lieten bouwen in hun arbeiderswijken. De mijnkathedraal, ook wel Sint-Theodarduskerk geheten, is ongetwijfeld één van de mooiste in Limburg. De kerk werd tussen 1939 en 1943 opgetrokken in Byzantijnse stijl, onder leiding van architect Henri Lacoste. Let zeker op de bouwstijl en de prachtige glas-in-betonramen. (prijs op aanvraag)

Extra informatie

Vertrek vanuit

Antwerpen, Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen

Groep van

20 tot 24 personen, 25 tot 29 personen, 30 tot 34 personen, 35 tot 39 personen, 40 tot 49 personen, 50 tot 60 personen

Rolstoeltoegangelijk

Ja