Beringen

LIM 09

4973

Van zwarte mijnen tot blauwe bessen

Ervaar de grootheid en kracht van de Limburgse mijnindustrie in Beringen. Daarna gaan we proeven van Blauwbessen in Beringen bij Blueberry Fields.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Beringen
In de mijnen van Beringen

Ervaar de grootheid en kracht van de Limburgse mijnindustrie in Beringen. Voor aankomst bij het oude ophaalgebouw krijg je een kop koffie met ontbijtkoek. Dit was decennialang het knooppunt van de mijnschachten. Een onthaalfilm en tocht door het museum brengen je in de sfeer vooraleer een nagebouwde pijler je compleet terugbrengt in de tijd. De mijnsite in Beringen is als monument beschermd. De schachtblokken, mijnterrils, doucheglazen, kolenwasserij, tuinwijk, mijnkathedraal en zelfs moskee zijn zo goed als origineel te bezichtigen


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een plaatselijk restaurant.

Proeven van Blauwbessen in Beringen

Bereid je smaakpapillen voor: je betreedt het walhalla van blauwbessen! Blueberry Fields in Beringen is een van de grootste blauwbessenbedrijven van België. Van mei tot september kan je er heerlijk wandelen en bijleren over de bloei, snoei en oogst van bessen. Van midden juli tot eind augustus pluk je met eigen handen de rijpe bessen. Een ijsje met blauwbessencoulis als beloning en een geschenkje bij vertrek maken het smakelijke bezoek helemaal af. Sowieso kan je een stukje Blueberry Fields meenemen naar huis: in het gezellige winkeltje zijn heel wat producten te koop op basis van bessen.


Suggestie: De Mijnkathedraal

De term ‘mijnkathedraal’ verwijst naar de grote en rijk aangeklede kerken die de verschillende mijnmaatschappijen in de Limburgse Kempen lieten bouwen in hun arbeiderswijken. De mijnkathedraal, ook wel Sint-Theodarduskerk geheten, is ongetwijfeld één van de mooiste in Limburg. De kerk werd tussen 1939 en 1943 opgetrokken in Byzantijnse stijl, onder leiding van architect Henri Lacoste. Let zeker op de bouwstijl en de prachtige glas-in-betonramen. (prijs op aanvraag)

Voor verenigingen, families, vrienden en bedrijven

  • Ontvangst met koffie en ontbijtkoek
  • Bezoek aan de mijnen van Beringen
  • Middagmaal met drie gangen
  • Bezoek aan het blauwbessenbedrijf
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Beringen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?