Kanne - Genoelselderen

LIM 05

5279

Grottentocht en godendrank

We bezoeken het fabuleuze gangenstelsel van de Grotten van Kanne. Daarna bezoeken we het enige wijnkasteel en grootste wijndomein in België: Genoels-Elderen.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen

Kanne – Genoelselderen

Grotten van Kanne

Laat je rondleiden in het fabuleuze gangenstelsel van de Grotten van Kanne. Onze gepassioneerde gidsen laten je gedurende een anderhalf uur durende wandeling de mooiste plekjes in het 16 km grote gangenstelsel zien. Je bezoekt het museum met fossielen en muurschilderingen, maakt kennis met vleermuizen en degusteert een biertje of een glaasje fris aan de grottenbierlagering. Hierna zetten we onze wandeling verder naar het mooiste gedeelte van de groeve. Dit bevindt zich achter de exclusieve feestzaal die we passeren. We laten je de intacte, oude werkfronten van de blokbrekers zien en bezoeken bovendien een authentieke champignonkwekerij.


Je wordt verwend met een driegangenmenu in de buurt

Genoelselderen

Na de lunch kom je met een gerust gemoed en vol enthousiasme aan in wijnkasteel Genoels-Elderen. Dit is het enige wijnkasteel van België. Met vijftien hectare aan wijnranken is dit het grootste wijndomein van België. Een gids leidt je door het kasteelpark met prachtig arboretum, rozentuin, proeftuin met twintig druivensoorten en de grootste wijngaarden van het land. Je ontdekt er het maken van de wijn van druif tot in het glas. Het hoogtepunt van je bezoek? Dat is uiteraard de degustatie van enkele exquise wijnen van het domein.


Suggestiebezoek: Stroopfabriek Borgloon

Leer alles over de toeristische troeven van Borgloon en de fruitstreek in deze voormalige stroopfabriek. Je passeert via een zwevend pad vlakbij de oude persen en gaat dan verder naar de ‘stroopkamer’, waar je kennis maakt met het proces van het stroopstoken. Verder zie je nog allerlei authentieke installaties die een belangrijke rol hadden. Als afsluiter zie je de ruimte waar op ambachtelijke wijze stroop wordt gestookt en kan je het productieproces van dichtbij aanschouwen. (prijs op aanvraag)

Voor verenigingen, families en vrienden en bedrijven

  • Bezoek aan de grotten van Kanne
  • Middagmaal met drie gangen
  • Bezoek aan het wijnkasteel met degustatie
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Kanne - Genoelselderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?