Hasselt busreis

5279

Tussen kastelen, abdijen en jenevers

We bezoeken de grootste Japanse tuin van Europa in Hasselt. Tijdens een ongeveer twee uur durende stadswandeling ontdekken we het verrassende Hasselt en gaan we op zoek naar de minder gekende plekjes.

Wissen
Artikelnummer: LIM 10 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Hasselt busreis

Tussen kastelen, abdijen en jenevers – busreis

Japanse Tuin in Hasselt

Hasselt heeft de grootste authentieke Japanse tuin van Europa en dat ontdek je op onze busreis! De geschiedenis van de tuin gaat terug tot in het jaar 1985, het moment waarop de stad Hasselt en de Japanse stad Itami een vriendschapscharter ondertekenden, waardoor de twee ‘zustersteden’ werden. De Japanse tuin bevat veel symboliek.
Kerselaars, koi-vissen, bruggetjes, bonsais, kronkelpaadjes … Elk seizoen tooit de tuin zich in een ander gewaad: heerlijk om te ervaren.


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant in Hasselt.

Stadswandeling in Hasselt: verrassend Hasselt

Tijdens een ongeveer twee uur durende rustige toeristische stadswandeling bekijken we de bezienswaardigheden en gaan we ook op zoek naar de minder gekende plekjes, … het verrassende Hasselt. Uiteraard proberen we te hobbelige kasseistraten, hoge stoepranden en hellingen te vermijden. De wandeling is zo opgevat, dat er regelmatig rustpauzes voorzien zijn. Na deze mooie Viamundi busreis keren we terug onze vertrekplaats.


Suggestie: Het nationaal jenevermuseum van Hasselt

Een borrelende uitstap in het Nationaal Jenevermuseum in Hasselt met vrienden of familie, waarin smaak centraal staat! Een kenner neemt je mee doorheen het museum en vertelt je meer over het productieproces en de geschiedenis van jenever. Feiten worden afgewisseld met leuke weetjes en anekdotes. Maar het blijft niet bij luisteren alleen: ook je andere zintuigen worden aangesproken. Je ruikt, voelt en… proeft. Dit is er zeker eentje om bij te leren! De stoominstallaties maken beslist indruk, net als de honderdtwintig Belgische graanjenevers in het proeflokaal. Santé! (prijs op aanvraag)

Suggestie: De vrouwenabdij van Herkenrode 

Maak kennis met de fascinerende wereld van een vrouwenabdij, samen met de laatste abdis van Herkenrode, Joséphine de Gondrécourt. Ze vertelt je alles over het leven in Herkenrode, doorspekt met pittige anekdotes en boeiende weetjes. Maar let op… Net zoals van haar zusters verwacht ze van jou ook absolute vroomheid en gehoorzaamheid!  Geniet van deze ludieke themarondleiding in het belevingscentrum. (prijs op aanvraag)

Extra informatie

Vertrek vanuit

Antwerpen, Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen

Groep van

20 tot 24 personen, 25 tot 29 personen, 30 tot 34 personen, 35 tot 39 personen, 40 tot 49 personen, 50 tot 60 personen

Rolstoeltoegangelijk

Ja