Lo – De Moeren

5376

Smakelijk op adem komen met gedichten, trappist en zuivel

Smullen van de koekjes van Jules Destrooper: Na de koffie en ontbijtkoeken in Lo, rijden we verder tot bij de koekjesfabriek Biscuiterie Jules Destrooper. In het moderne bezoekerscentrum krijg je een rondleiding in de rijke geschiedenis van de smakelijke koekjes. Sinds 1886 staat Jules Destrooper synoniem voor ambacht en kwaliteit. Het geheime recept van stichter Jules Destrooper wordt tot op vandaag nog steeds gebruikt. De lukken en andere biscuits zijn in meer dan 75 landen een delicatesse. Dat je de koekjes ook kan proeven, staat buiten kijf.

 

 

Wissen
Artikelnummer: WVL 08 Categorie:

Beschrijving

Smullen van de koekjes van Jules Destrooper

Na de koffie en ontbijtkoeken in Lo, rijden we verder tot bij de koekjesfabriek Biscuiterie Jules Destrooper.  In het moderne bezoekerscentrum krijg je een rondleiding in de rijke geschiedenis van de smakelijke koekjes. Sinds 1886 staat Jules Destrooper synoniem voor ambacht en kwaliteit. Het geheime recept van stichter Jules Destrooper wordt tot op vandaag nog steeds gebruikt. De lukken en andere biscuits zijn in meer dan 75 landen een delicatesse. Dat je de koekjes ook kan proeven, staat buiten kijf.

Het middagmaal met drie gangen wordt geserveerd in een restaurant in Lo.
De Moerenaar

Kaasboerderij De Moerenaar is een artisanale kaasboerderij, gelegen in de vlakke polderstreek tegen de Vlaamse Westhoek.  Wij brengen een bezoek aan de hoeve, waarbij kaas natuurlijk het thema bij uitstek is. De unieke geschiedenis van de Moeren inspireert telkens opnieuw naar nieuwe smaken.  We worden verwend met vier kaasproevertjes en een bijpassend drankje – Heel nieuw !!! Vanaf de lente van 2018 kun je nu ook het kleine museumpje bezoeken in de oude kaasmakerij.  Niet alleen kaasmaken maar ook de chicoreiteelt, de bietenteelt en heel veel oude ambachten kunnen hier opnieuw beleefd worden! Een unieke ervaring!

Omstreeks 19.00 uur vat de terugreis aan vanuit Veurne.

 Inbegrepen
  • Ontbijt in Lo
  • Bezoek De Strooper  met proeverijen
  • Middagmaal met drie gangen
  • Bezoek hoeve, inclusief proevertjes en oude ambachtenmuseum
  • Vergoeding chauffeur
  • Vervoer met luxe autocar
  • Niet mogelijk op zaterdag en zondag

 

Alternatieven

VOORMIDDAG

De authentieke glorie van het kasteel van Beauvoorde. Dompel je onder in de nostalgische sfeer, stilte en schoonheid van het kasteel van Beauvoorde. Het 12de-eeuwse kasteel is een van de best bewaarde geheimen van de Westhoek. Het Frans-Engelse landschapspark zorgt voor een uniek decor terwijl binnen de tijd bleef stilstaan. Je ontdekt er een unieke collectie meubelen en kunstvoorwerpen. Alles is perfect bewaard zoals in 1908, toen de laatste kasteelheer stierf. Sindsdien stelt de overheid de site open voor publiek. Prijs op aanvraag

NAMIDDAG

Storytelling gids. Aan de hand van een verhaal maken we kennis met de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. We starten de wandeling op Hooge bij Ieper en maken een wandeling langs de grote Britse militaire begraafplaatsen waar we een aantal graven bezoeken. Via deze manier van vertellen worden de oorlogsherinneringen terug levendig. We eindigen de wandeling aan het Hooge Crater Museum, dat nog kan gekoppeld worden aan een museumbezoek met een koffiepauze. Prijs op aanvraag 

Extra informatie

Groep van

20 tot 24 personen, 25 tot 29 personen, 30 tot 34 personen, 35 tot 39 personen, 40 tot 49 personen, 50 tot 60 personen

Vertrek vanuit

Antwerpen, Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen