Loppem & Permeke

WVL 13

4773

Verdwalen in kastelen en kunst

Het neogotisch kasteel van Loppem is een totaalkunstwerk. Ontdek de architectuur, het interieur en verdwaal in het doolhof. Daarna bezoeken we het Permeke Museum in het woonhuis van Permeke ‘ De Vier Winden’.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Verdwalen in kastelen en kunst
Neogostisch kasteel waar je kan verdwalen in het doolhof

Het kasteel van Loppem is een waar totaalkunstwerk. Architectuur en interieur zijn gelijktijdig ontworpen en als geheel bewaard gebleven. Let o.a. op de muurschilderingen met onderschriften van Vlaams dichter Guido Gezelle. Tegelijk maak je kennis met het dagelijks leven van de bewoners in hun zomerverblijf.
Het imposante kasteel pronkt nog steeds midden in een romantisch park met eeuwenoude bomen, vijvers en grotten. In 1873 werd een doolhof van rode en groene haagbeuk aangeplant waar je hopeloos in kan verdwalen.


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant in Varsenare.

Permeke Museum

Het Permeke museum is gelegen in het voormalige woonhuis ‘De Vier Winden’ van Constant Permeke. Het toont een overzicht van het oeuvre van Constant Permeke met het grootste deel van zijn tekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken. Een bijzondere plek in het museum is het atelier op de eerste verdieping van de woning: als bezoeker krijg je het idee dat Permeke er elk moment kan binnenkomen om zijn schilders-activiteiten te hervatten. Verder kan je er ook genieten van de grote tuin rondom het woonhuis. Nadien is er nog vrije tijd in het Venetië van het Noorden.

Voor verenigingen, families, vrienden en bedrijven

  • Bezoek aan het kasteel van Loppem
  • Middagmaal met drie gangen
  • Bezoek aan het museum van Permeke (niet mogelijk op maandag)
  • Bezoeken met lokale gids
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Loppem & Permeke

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode WVL 13 Soort reis , , Tags ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?