Middelburg-Arnemuiden

NED 14

4667

Waar de klokken luiden

In Middelburg, het hart van Zeeland, staan vele schitterende monumenten, zoals het oude stadhuis op de markt, het op één na mooiste gebouw van Nederland. Na de lunch bezoeken we het visserijmuseum in Arnemuiden. Misschien als je straks door de straten van Arnemuiden loopt kom je nog vrouwen in Arnemuidse streekdracht tegen.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen

Waar de klokken luiden

Middelburg

“Het hart van Zeeland.”
In Middelburg staan vele schitterende monumenten, zoals het oude stadhuis op de markt, het op één na mooiste gebouw van Nederland. Een stad waar veel te zien is en waar men gezellig kan winkelen in de mooie winkelstraten. Heel bekend is de beroemde DONDERDAGMARKT.


Je wordt verwend met een driegangenmenu in een restaurant in de buurt.

Als de klok van Arnemuiden

Na de lunch bezoeken we het visserijmuseum. Over de historie van deze visserij is een museum in het voormalige stadhuis gevestigd. De met zorg ingerichte ruimtes geven u een kijk in de visserij van toen en ook de streekdracht wordt niet vergeten. Pas toen Arnemuiden uiteindelijk door de Deltawerken ook voor de vissers onbereikbaar werd, verkaste de Arnemuidse vissersvloot naar de haven van Vlissingen. Misschien als je straks door de straten van Arnemuiden loopt kom je nog vrouwen in Arnemuidse streekdracht tegen …. Of zingen we samen het liedjes “De klok van Arnemuiden”…Nadien is er nog vrije tijd in Middelburg.

Suggestie – Veere

In de zomermaanden staat Veere elke dinsdagochtend in het teken van pure nostalgie en oude ambachten. Liefhebbers van onder meer antiek, houten speelgoed, ouderwets snoepgoed, oude boeken en producten uit de streek kunnen hun hart ophalen tijdens de Historische markt Veere.
Veere: het historische stadje gelegen aan het Veersemeer. Dit vestigingstadje op het voormalige eiland Walcheren ademt nog de nostalgie van het einde van de 13de eeuw. In het ruim 700 jaar oude stadje zijn bijna alle gebouwen nog authentiek of gerestaureerd. Bewonder De Grote Kerk, Het Stadhuis en de Campveerse Toren of de De Schotse Huizen uit de 16de eeuw…. (markt alleen in de maanden augustus en september – (prijs op aanvraag)

Suggestie – Goes

Goes aast op de titel ‘Beste binnenstad van Nederland’. Goes, een zeer oud stadje, momenteel nog rijk aan 220 schitterende monumenten, waaronder het 18de eeuwse stadhuis op de grote markt. Goes heeft de laatste vijf jaar miljoenen euro’s gestoken in verfraaiing van de binnenstad. Wanneer men door één van de smalle winkelstraatjes loopt, valt het op dat de rust hier nog heerst, want ieder gaat kalm en bedaard zijn gang. Of beleef op DINSDAG-ochtend de typische Goese Markt (prijs op aanvraag).

Voor verenigingen, bedrijven, families en vrienden

  • Lokale gidsen
  • Bezoek visserijmuseum
  • Middagmaal met drie gangen
  • Vergoeding chauffeur
  • Vervoer met luxe autocar
  • Elke dag mogelijk

Middelburg-Arnemuiden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Deze reizen vind je misschien ook interessant?