Mooie Meetjesland

OVL 16

4160

De groene paling en het land van de meetjes

Maak op ludieke én leerrijke manier kennis met onze Meetjeslandse palingvangst en haar verleden. Daarna flirten we met de grens, tijdens een rondrit in het Meetjesland.

Bereken de prijs voor je groep: PRIJS PERSOON

Wissen
Mooie Meetjesland
“Paling in ‘t groen”

Maak op ludieke én leerrijke manier kennis met onze Meetjeslandse palingvangst en haar verleden.
Nog nooit gehoord van ‘peuren’, ‘polszakken’ en ‘pandarmes’? Na het gegidste bezoek zal je ongetwijfeld met een rijkere woordenschat en kennis naar huis gaan! Je zal ook uitgebreid uitleg krijgen over het leven van de paling en zijn tegenstander, de palingvisser. Maar het blijft niet bij uitleg alleen, tijdens de rondleiding op deze idyllische plek word je ondergedompeld in de wondere wereld van de palingvissers.
Hierna kan je nagenieten van de prachtige omgeving en, onder begeleiding, de platbodem zelf eens uittesten. Als slot zingen we samen het palinglied!


Je wordt verwend met een driegangenmaaltijd in een restaurant in Assenede.

Flirten met de grens: rondrit in het Meetjesland

De grens met Nederland laat zijn politieke, geografische en historische sporen na. De vele dijken, kreken, waterlopen en kanalen zijn de tastbare bewijzen hiervan. Restanten van vaargeulen en oude havens doen de geschiedenis herleven. Op onze reis langs de grens wordt ook de politieke geschiedenis toegelicht. Er wordt op verschillende plaatsen gestopt.

Suggestie – Wijndomein Nobel in Lochristi

Wijnbouwer Joris Van Duffel verbouwt er momenteel 5.5 hectare wijngaard. De zandbodems zijn ideaal om frisse, frivole wijnen te produceren, voornamelijk witte wijnen, maar ook rosé wijnen en rood. Er wordt gebruik gemaakt van enerzijds conventionele druivenrassen en een aantal nieuwe variëteiten. Na een rondleiding is er natuurlijk een degustatie voorzien! (prijs op aanvraag)

Suggestie – Brouwerij ‘t Seut

Huisbrouwerij Den Tseut is een kleine ambachtelijke brouwerij uit Oosteeklo, die uitsluitend Belgische hop gebruikt voor hun acht bieren. “Tseut” is het dialectwoord voor varken. Het beestje siert dan ook alle etiketten. (prijs op aanvraag)

 

Voor verenigingen, families, vrienden en bedrijven

  • Wandeling met gids (niet mogelijk in het najaar en winter)
  • Middagmaal met drie gangen
  • Rondrit met gids
  • Vervoer met luxe autocar
  • Vergoeding chauffeur

Mooie Meetjesland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Reiscode OVL 16 Soort reis , , Tags ,

Deze reizen vind je misschien ook interessant?